To je to što me zanima!

'Mađari imaju puno vrlina, ali mi imamo kvalitetu za play-off'

Nogometaši Dinama u srijedu od 19 sati gostuju kod Ferencvarosa u trećem pretkolu Lige prvaka. I igrač Majer i trener Mamić oprezni su u najavama, ali vjeruju da će proći u razigravanje
Vidi originalni članak

Prošlo su ljeto dinamovci prohujali Budimpeštom i s 4-0 u uzvratu na Groupama Areni izborili play-off Lige prvaka, a ove godine situacija je ipak malo drugačija. Nema navijača, igra se na jednu utakmicu i "modri" nemaju pravo na krivi korak.

Unatoč tome i činjenici da je Ferencvaros u drugom pretkolu u Glasgowu izbacio Celtic, "modri" su uvjerljivi favoriti za prolazak u play-off u srijedu od 19 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo uoči Ferencvarosa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Imamo dobra sjećanja iz Budimpešte. Spremni smo, igramo protiv dobro uigrane momčadi koja je sigurno bolja nego prošle godine. Jedva čekamo utakmicu i vjerujemo da ćemo se vratiti sretni u Zagreb - rekao je veznjak Lovro Majer.

Dinamo je u utorak ujutro u pozitivnom raspoloženju otputovao za Budimpeštu nakon pobjede nad Hajdukom 2-1 u subotnjem derbiju.

- Znači nam dosta ta pobjeda, to je najveći hrvatski derbi. Pokazali smo da smo spremni i s pozitivom idemo tamo. Ferencvaros? Dobro je posložen, nekoliko pojedinaca mu je u jako dobroj formi. Ali ako ćemo biti pravi, a vjerujem da hoćemo, da ćemo se vratiti sretni i zadovoljni - dodao je Majer.

DINAMOV 'SNAJPERIST' Oršić: Gol s Poljuda pogledao sam odmah kad sam krenuo doma, jedan mi je od najljepših

Sportski direktor i trener Zoran Mamić svjestan je važnosti utakmice koja mu može donijeti europsku jesen i najmanje 3,4 milijuna eura premije od ulaska u skupine Europske lige.

- U ovom dijelu sezone sigurno je najvažnija. Svaka utakmica je važna. I Liga prvaka i hrvatsko prvenstvo jer se kroz njega kvalificiramo u Ligu prvaka su nam vrlo važne. Prva sljedeća je najvažnija, ali poslije nje će doći još jedna važnija - rekao je Mamić i dodao:

- Zna se naš cilj, zna se da želimo utakmicu dobiti i ući u play-off Lige prvaka i tražiti šanse za ulazak u skupinu. Momčad je u dobrom stanju i raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete da prođemo dalje.

Kakav je Ferencvaros?

- Radi se o dobroj momčadi koja ostvaruje sjajne rezultate koja je izbacila dva vrlo dobra protivnika, Djurgarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o vrlo dobroj momčadi koja ima puno vrlina. Mi ćemo pokušati tražiti mane, kao što smo kod svakog suparnika. Vjerujem da ćemo ih naći i da ćemo proći u play-off - zaključio je Mamić.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • POTPEC 15.09.2020.

    Dinamo ima kvalitetu, ali nažalost tu kvalitetu triba usmjeriti i izvuči na površinu. Mamić je davno dokaza da to ne može. Zato nadajmo se da će Dinamo proč, ali vrlo teško.

  • bilios2 15.09.2020.

    Kako ne navijati za naše susjede Mađare?

  • 15.09.2020.

    prvo skoci pa onda reci hop...niste mi bas uvjerljivi bili u dosadasnjim tekmama otkako ste bjelka potjerali

Komentiraj...
Vidi sve komentare