Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Mađari imaju puno vrlina, ali mi imamo kvalitetu za play-off'

'Mađari imaju puno vrlina, ali mi imamo kvalitetu za play-off'

Nogometaši Dinama u srijedu od 19 sati gostuju kod Ferencvarosa u trećem pretkolu Lige prvaka. I igrač Majer i trener Mamić oprezni su u najavama, ali vjeruju da će proći u razigravanje

VIDEO

Prošlo su ljeto dinamovci prohujali Budimpeštom i s 4-0 u uzvratu na Groupama Areni izborili play-off Lige prvaka, a ove godine situacija je ipak malo drugačija. Nema navijača, igra se na jednu utakmicu i "modri" nemaju pravo na krivi korak.

Unatoč tome i činjenici da je Ferencvaros u drugom pretkolu u Glasgowu izbacio Celtic, "modri" su uvjerljivi favoriti za prolazak u play-off u srijedu od 19 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo uoči Ferencvarosa

Pokretanje videa...

Dinamo uoči Ferencvarosa 02:47

- Imamo dobra sjećanja iz Budimpešte. Spremni smo, igramo protiv dobro uigrane momčadi koja je sigurno bolja nego prošle godine. Jedva čekamo utakmicu i vjerujemo da ćemo se vratiti sretni u Zagreb - rekao je veznjak Lovro Majer.

Dinamo je u utorak ujutro u pozitivnom raspoloženju otputovao za Budimpeštu nakon pobjede nad Hajdukom 2-1 u subotnjem derbiju.

- Znači nam dosta ta pobjeda, to je najveći hrvatski derbi. Pokazali smo da smo spremni i s pozitivom idemo tamo. Ferencvaros? Dobro je posložen, nekoliko pojedinaca mu je u jako dobroj formi. Ali ako ćemo biti pravi, a vjerujem da hoćemo, da ćemo se vratiti sretni i zadovoljni - dodao je Majer.

Oršić: Gol s Poljuda pogledao sam odmah kad sam krenuo doma, jedan mi je od najljepših
Oršić: Gol s Poljuda pogledao sam odmah kad sam krenuo doma, jedan mi je od najljepših

Sportski direktor i trener Zoran Mamić svjestan je važnosti utakmice koja mu može donijeti europsku jesen i najmanje 3,4 milijuna eura premije od ulaska u skupine Europske lige.

- U ovom dijelu sezone sigurno je najvažnija. Svaka utakmica je važna. I Liga prvaka i hrvatsko prvenstvo jer se kroz njega kvalificiramo u Ligu prvaka su nam vrlo važne. Prva sljedeća je najvažnija, ali poslije nje će doći još jedna važnija - rekao je Mamić i dodao:

- Zna se naš cilj, zna se da želimo utakmicu dobiti i ući u play-off Lige prvaka i tražiti šanse za ulazak u skupinu. Momčad je u dobrom stanju i raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete da prođemo dalje.

Kakav je Ferencvaros?

- Radi se o dobroj momčadi koja ostvaruje sjajne rezultate koja je izbacila dva vrlo dobra protivnika, Djurgarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o vrlo dobroj momčadi koja ima puno vrlina. Mi ćemo pokušati tražiti mane, kao što smo kod svakog suparnika. Vjerujem da ćemo ih naći i da ćemo proći u play-off - zaključio je Mamić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener