Obavijesti

Sport

Komentari 5

Oršić: Gol s Poljuda pogledao sam odmah kad sam krenuo doma, jedan mi je od najljepših

Oršić: Gol s Poljuda pogledao sam odmah kad sam krenuo doma, jedan mi je od najljepših
1

Mislim da će nam sad u Budimpešti biti teže. Lani su nas možda olako shvatili nakon remija u Maksimiru, a mi smo tamo išli željni da dokažemo da je ono bio loš dan. Sada su stvari drugačije, kaže Mislav Oršić

VIDEO

Asistencija i maestralan gol u derbiju, sredio je Mislav Oršić Hajduk, a već sutra od 19 sati njega i plave trupe čeka Ferencvaros u trećem pretkolu Lige prvaka.

Na Poljudu je projektilom pogodio rašlje, sigurno mu je to jedan od najljepših golova u karijeri.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

- Iskreno, nisam previše razmišljao o tome. Nakon utakmice sam imao doping kontrolu pa sam tek u automobilu pogledao snimku gola. Volim probati udarac iz daljine i znao sam pogađati takve golove. Teško mi je reći je li ovo najljepši u karijeri, ali svakako će biti jedan od dražih jer sam ga zabio Hajduku na Poljudu - kaže nam Oršić, koji će sutra u Budimpešti biti jedan od glavnih aduta Zorana Mamića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da će nam sad u Budimpešti biti teže. Lani su nas možda olako shvatili nakon remija u Maksimiru, a mi smo tamo išli željni da dokažemo da je ono bio loš dan. Sada su stvari drugačije, domaćin je silno motiviran da nam uzvrati za taj poraz. No, vjerujem da sve ovisi o nama - rekao nam je krilni napadač Dinama.

Lani su se igrale dvije utakmice, u Zagrebu je bilo 1-1, u Budimpešti 4-0 za “modre”. Sad je samo jedna utakmica, ali Oršić vjeruje kako Dinamo može preskočiti Mađare, a onda proći i play off.

Budimpešta: Uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Ferencvarosa i Dinama

- Mislim da opet možemo do skupine Lige prvaka. To je cilj koji smo stavili pred sebe i idemo prema njemu. Malo je teže obzirom na novi sustav natjecanja i tu jednu utakmicu, ali moramo se prilagoditi - kaže Oršić, koji se kratko osvrnuo i na novog trenera.

U Dinamu ga je prije Zorana Mamića vodio Nenad Bjelica i kratko Igor Jovićević.

- Teško je pričati o nekim razlikama. Ima tu puno sličnosti po pogledu atmosfere i odnosa s igračima. Razlika je u finesama - kratko će ponajbolji igrač prvaka.

Prošle je godine u rujnu, listopadu i studenom zabijao hat-trickove. Atalanti u Ligi prvaka, Gorici i Rijeci u HNL-u.

Svaki mjesec zabio je po jedan hat-trick.
- Čuvam lopte s tih utakmica i jednoga dana ću ih staviti na mjesto koje zaslužuju. A do tada idem ih probati skupiti što više - dodao je Oršić.

U reprezentaciju ga Zlato Dalić sad nije zvao.
- Izbornik me zvao u reprezentaciju na osnovu mojih dobrih utakmica u Dinamu. Siguran sam da će poziv ponovno doći ako nastavim ovako i ako budem na tragu lanjskih igra. Nije me pogodilo što sam sad ostao bez poziva - rekao je Oršić, koji je nahvalio Lovru Majera i Lirima Kastratija.


- Odlični momci, karakterne osobe i vrhunski igrači. S takvima je i tebi lakše igrati jer imaš samopouzdanja - kaže Oršić, kojega smo  pitali koliko je dresova podijelio u svojem kvartu.
- A puno. Teško da bi imao dresova za igru kada bi svima udovoljio.

I za kraj, kako se snalazi u ulozi oca?

- Sjajno. To je uloga koja me ispunjava. Obitelj je temelj svega i ako tu imaš dobru situaciju, onda ti drugi problemi dođu kao lagani zalogaj. Supruga i ja uživamo u roditeljstvu i nema boljeg osjećaja od toga - kaže Oršić.

Dinamovci u Budimpeštu putuju danas u 9.30. Autobusom, baš kao i lani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram