To je to što me zanima!

Maestro može kako god želi: Modrić zabio glavom u remiju

Nakon utakmice pauze, Luka Modrić vratio se sa stilom. Kapetan 'vatrenih' zabio je gol glavom, ali Real Madrid je na kraju uzeo samo bod kod Elchea (1-1)
Vidi originalni članak

Zabio je Eibaru, pauzirao protiv Granade zbog lakše ozljede, vratio se i - opet zabio. To je naš maestro!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Luka Modrić zaigrao je od prve minute za svoj Real Madrid koji je osvojio samo bod kod Elchea (1-1) i zabio za vodstvo od 1-0 u 20. minuti. Kapetan 'vatrenih' sjajno je uposlio Asensija koji je opalio prema golu i pogodio prečku, a lopta se potom vratila u šesnaesterac gdje se nalazio Luka. Pored dvojice igrača Elchea uspio je sa svoja 172 cm udariti loptu glavom i zabiti za vodstvo! 

Real je do ove utakmice bio u seriji od šest pobjeda, ali Elche je to uspio prekinuti. Na konačnih 1-1 postavio je Fidel golom iz penala.  Madriđani su bili puno bolji, stvarali su šanse i dominirali, ali više od boda nisu uspjeli izvući ni unatoč sjajnom Modriću koji je proveo na travnjaku cijeli susret.

Iako mu je 35 godina, Luka u posljednje vrijeme igra fenomenalno. Na početku sezone Zinedine Zidane mu je dozirao minutažu, ali kada je vidio da je vrag odnio šalu... Pustio je Modriću da dirigira Realovim orkestrom, a to je rezultiralo ekspresnim izlaskom iz krize.

Fascinira ta njegova lakoća igranja, sigurnost i energija kojom druge suigrače čini boljima. Mnogi vrhunski veznjaci su u njegovim godinama bili u egzotičnim ligama ili nisu pružali kao u ranijoj fazi karijere, ali Luka čini suprotno. Igra kao da je na vrhuncu moći, a zaista ga je užitak gledati.

Možda mu ne predstoji još puno utakmica u nogama i jasno je da sve ima rok trajanja, ali Luka u ovome trenutku blista i Real je svjestan da još ne može bez njega. Shvatio je to i Perez koji mu je produžio ugovor do 2022. godine, a do tada će Madriđani morati pronaći pravu desetku i zamjenu za našeg maestra.

Zanimljivo, prema dostupnim podacima na Transfermarktu, Luki je ovo prvi gol za Real glavom, a ukupno 26. u bijelom dresu. U Dinamu nikada nije zabio glavom, a u Tottenhamu jednom od svojih 17 golova.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • bibaaaa@@@css 31.12.2020.

    Nevjerovatan Luka donio bod protiv Elchea :)! Sta bi tek uradio Cadizu ili Huseci

  • 31.12.2020.

    maestro je zbog jednog gola glavom u 300 utakmica? a sto je onda ramos s 78 golova glavom?

  • Ausländer97 31.12.2020.

    vidi ovih miseva mogu samo da mu pofajce kokota, tata je tata 10 godina ubija a da ne govorim u ovim godinaama(35), starkelje nemojte se uvrijedit

Komentiraj...
Vidi sve komentare