To je to što me zanima!

Maksimalno u 2. krug: U trileru Hrvatska je slomila Šveđane!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski rukometaši nakon trilera stigli su i do treće pobjede u skupini svladavši Šveđane 25-24. Prenosimo sva četiri boda, a naši junaci bili su Duvnjak i Buntić
Vidi originalni članak

Nakon dva 'zagrijavanja' protiv Bjelorusije i Crne Gore, hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji Europsko prvenstvo u Danskoj zapravo je počelo u 3. kolu protiv Švedske, koji su kao mnogo puta dosad protiv nas, pognute glave napustili parket.

'Kauboji' su nakon velike rovovske bitke slomili čvrste Skandinavce s tijesnih 25-24 ostvarivši treću pobjedu u skupini D te osiguravši drugi krug kao prvoplasirani!

Momčadi Slavka Goluže ova utakmica imala je značajnu težinu zbog prenošenja bodova, a protiv starih rivala osigurala je maksimalna četiri boda, koja prenose u sljedeću fazu natjecanja.

I dok ne tako davno posrnula Švedska nije zadavala glavobolje Hrvatskoj, ovaj put čvrstom i agresivnom igrom pošteno je namučila naše rukometaše do samog kraja utakmice.

Nakon uvodnog vodstva 3-1 trima golovima sjajnog Domagoja Duvnjaka, Švedska je napravila seriju preokrenuvši na 6-3. No u zadnjih deset minuta prvog dijela Hrvatska se vratila golovima Čupića i Kopljara izjednačivši na 8-8. A 15 sekundi prije kraja Čupić je preokrenuo iz sedmerca za minimalno vodstvo na odmoru 10-9.

Duvnjak je na početku nastavka zabio svoj šesti gol, ali više nije mogao sam protiv disciplinirane švedske obrane, a nakon što je kroz većinu drugog dijela Hrvatska držala prednost od jedan do dva gola, stvar u svoje ruke preuzeo je Denis Buntić.

Upravo je Bunta bio prevaga u posljednjih deset minuta donijevši dotad najveću prednost od tri gola (20-17), a uz malo panike u završnici, uspjeli smo sačuvati prednost i doći do nove, vrlo vrijedne pobjede.

Najefikasniji Duvnjak i Buntić podijelili su se po poluvremenima, a obojica su zabili po šest golova, dok je Bičanić zabio tri. Mirko Alilović ponovo je bio dobar, ovaj put sa šest obrana, dok je Šveđane u igri držao sjajni golman Sjöstrand sa 14 obrana. Na drugoj strani najbolji je bio Karlsson s pet golova te Zachrisson sa četiri.

U subotu je slobodan dan, a u nedjelju počinje drugi krug natjecanja, a Hrvatska igra protiv Francuske u 20.15.

Europsko prvenstvo, skupina D, 3. kolo:

Hrvatska - Švedska 25-24

Idi na 24sata

Komentari 320

  • MarijanCiceran 18.01.2014.

    Taj Kopljar ima 3 metra a boji se vlastite sjene,po mojem mišljenju Goluža bi već TREBAO skužit da Kopljar nije igrač,ja bi def.ubacio Buntića i to je momčad za 5

  • deda62 18.01.2014.

    svaka čast na pobjedi,samo tako nastavite dalje i ljudi vas neće pljuvati

  • boww 18.01.2014.

    Neznam decki sto da kazem a da neispanem glup al gledajuci utakmicu ipak mislim da igramo za klasu bolji od svedana.a taj triler bas i nije ako minutu i pol prije kraja imas 3-4gola razlike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare