Obavijesti

Sport

Komentari 320

Maksimalno u 2. krug: U trileru Hrvatska je slomila Šveđane!

Maksimalno u 2. krug: U trileru Hrvatska je slomila Šveđane!
2

Hrvatski rukometaši nakon trilera stigli su i do treće pobjede u skupini svladavši Šveđane 25-24. Prenosimo sva četiri boda, a naši junaci bili su Duvnjak i Buntić

VIDEO

Nakon dva 'zagrijavanja' protiv Bjelorusije i Crne Gore, hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji Europsko prvenstvo u Danskoj zapravo je počelo u 3. kolu protiv Švedske, koji su kao mnogo puta dosad protiv nas, pognute glave napustili parket.

'Kauboji' su nakon velike rovovske bitke slomili čvrste Skandinavce s tijesnih 25-24 ostvarivši treću pobjedu u skupini D te osiguravši drugi krug kao prvoplasirani!

Momčadi Slavka Goluže ova utakmica imala je značajnu težinu zbog prenošenja bodova, a protiv starih rivala osigurala je maksimalna četiri boda, koja prenose u sljedeću fazu natjecanja.

I dok ne tako davno posrnula Švedska nije zadavala glavobolje Hrvatskoj, ovaj put čvrstom i agresivnom igrom pošteno je namučila naše rukometaše do samog kraja utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon uvodnog vodstva 3-1 trima golovima sjajnog Domagoja Duvnjaka, Švedska je napravila seriju preokrenuvši na 6-3. No u zadnjih deset minuta prvog dijela Hrvatska se vratila golovima Čupića i Kopljara izjednačivši na 8-8. A 15 sekundi prije kraja Čupić je preokrenuo iz sedmerca za minimalno vodstvo na odmoru 10-9.

Duvnjak je na početku nastavka zabio svoj šesti gol, ali više nije mogao sam protiv disciplinirane švedske obrane, a nakon što je kroz većinu drugog dijela Hrvatska držala prednost od jedan do dva gola, stvar u svoje ruke preuzeo je Denis Buntić.

Upravo je Bunta bio prevaga u posljednjih deset minuta donijevši dotad najveću prednost od tri gola (20-17), a uz malo panike u završnici, uspjeli smo sačuvati prednost i doći do nove, vrlo vrijedne pobjede.

Najefikasniji Duvnjak i Buntić podijelili su se po poluvremenima, a obojica su zabili po šest golova, dok je Bičanić zabio tri. Mirko Alilović ponovo je bio dobar, ovaj put sa šest obrana, dok je Šveđane u igri držao sjajni golman Sjöstrand sa 14 obrana. Na drugoj strani najbolji je bio Karlsson s pet golova te Zachrisson sa četiri.

U subotu je slobodan dan, a u nedjelju počinje drugi krug natjecanja, a Hrvatska igra protiv Francuske u 20.15.

Europsko prvenstvo, skupina D, 3. kolo:

Hrvatska - Švedska 25-24

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener