To je to što me zanima!

Maleni Lovro ima samo sedam godina, a već je prvak Hrvatske

Na prvenstvu Hrvatske u badmintonu Lovro Matovina igrao je u kategoriji dječaka do 11 godina. Premda su od njega svi za glavu viši, osvojio je zlato u paru s Filipom Martinovićem
Vidi originalni članak

Visok je 124 cm, prije tri mjeseca proslavio je sedmi rođendan i krenuo u prvi razred osnovne škole. Reket za badminton gotovo da je veći od njega, no on je ponosno izašao na teren i s Filipom Martinovićem pobijedio u finalu parova. I to, pazite, u konkurenciji dječaka do 11 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Maleni Lovro ima samo sedam godina, a već je prvak Hrvatske I To sam ja!

Na prvenstvu Hrvatske u badmintonu Lovro Matovina igrao je u kategoriji dječaka do 11 godina. Premda su od njega svi za glavu viši, osvojio je zlato u paru s Filipom Martinovićem Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/sport/maleni-lovro-ima-samo-sedam-godina-a-vec-je-prvak-hrvatske-552904 - 24sata.hr 📩 Pretplatite se: http://bit.ly/24sata_subscribe Pratite nas i na ostalim društvenim mrežama!

- Baš sam bio sretan kad smo pobijedili - rekao je Lovro Matovina iz Koprivnice.

Na prvi trening badmintona došao je prije manje od godinu dana, a danas je već hrvatski prvak.

- Sestre su trenirale badminton, pa sam i ja počeo - kaže veliki Lovro, kojemu nije baš bilo drago kad smo ga pitali je li reket veći od njega.

- Ma ne, ja sam puno veći - objasnio nam je novi prvak.

Bio je odličan i u pojedinačnoj konkurenciji. On sedam godina, ostali dječaci 10, a on osvojio peto mjesto.

- Ti dečki su za glavu viši od njega, teško je njemu igrati protiv njih - kaže mama Alisa.

Lovro se ipak nije predavao, suparnici su možda viši, ali on je siguran da svakoga može pobijediti.

- Znate što je najgore kad imate dijete sportaša? Ma, nikakav novac nije problem, nego njih vidjeti tužne nakon poraza. Neutješni su tad. Ne traje to dugo, 10-15 minuta, ali tad ne žele pričati ni s kim. U pojedinačnoj konkurenciji ždrijeb mu je dodijelio možda i najjačeg mogućeg suparnika, baš šteta - kaže mama Alisa.

Lovro je možda bio tužan, no utjehu je dobio od brojne obitelji. Osim roditelja, ima još i četiri sestre, Vanju, Ivonu, Anju i Niku, te brata Bojana.

A Anja i Nika također su badmintonašice, također vrlo uspješne. I one kući donose medalje s natjecanja.

- Njih dvije su prvo krenule na rukomet, no nisu bile zadovoljne u Podravci, pa sam na internetu našla da u Koprivnici ima i klub badmintona. Odmah su ga zavoljele, bilo je to prije tri godine. A onda je za njima krenuo i Lovro - kaže mama Alisa, koja sa suprugom djeci sama kupuje opremu i ono najvažnije - rekete.

- Za kćeri reketi stoje po 850 kuna, a za njega oko 700 kuna. Donedavno je igrao s puno jeftinijim, no morali smo mu nabaviti bolji. A za putovanja pomognu klub i razni sponzori jer sami to ne možemo financirati - rekla je mama.

Premda mu je samo sedam, Lovro već trenira kao veliki.

- Ima tri treninga tjedno, ponedjeljkom i petkom po sat i pol, ali ne uspije izdržati baš toliko. Utorkom ima kraći trening. Jedini je problem što sva djeca treniraju skupa, od sedam do 14 godina, a nemaju svi iste potrebe - kaže mama Alisa, koja se posebno zahvalila i trenerima u Badmintonskom klubu Koprivnica Ana-Mariji Petak i Miroslavu Samardžiću.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ivanm2000 17.12.2017.

    Čestitke Filipu i Lovri . Inače nigdje ne piše no Filip Martinović je pojedinačno prvak Hrvatske u kategoriji dječaka do 11 godina te su skupa u paru s Lovrom prvaci Hrvatske u istoj kategoriji .

  • x00x 17.12.2017.

    Svaka cast

  • TomoTomas 17.12.2017.

    Čestitke malom Lovri. Takve osobe zasluzuju biti u novinama. To je tema koju, vjerujem, svi rado čitaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare