Obavijesti

Sport

Komentari 4

Maleni Lovro ima samo sedam godina, a već je prvak Hrvatske

Maleni Lovro ima samo sedam godina, a već je prvak Hrvatske
1

Na prvenstvu Hrvatske u badmintonu Lovro Matovina igrao je u kategoriji dječaka do 11 godina. Premda su od njega svi za glavu viši, osvojio je zlato u paru s Filipom Martinovićem

VIDEO

Visok je 124 cm, prije tri mjeseca proslavio je sedmi rođendan i krenuo u prvi razred osnovne škole. Reket za badminton gotovo da je veći od njega, no on je ponosno izašao na teren i s Filipom Martinovićem pobijedio u finalu parova. I to, pazite, u konkurenciji dječaka do 11 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Maleni Lovro ima samo sedam godina, a već je prvak Hrvatske I To sam ja!

Na prvenstvu Hrvatske u badmintonu Lovro Matovina igrao je u kategoriji dječaka do 11 godina. Premda su od njega svi za glavu viši, osvojio je zlato u paru s Filipom Martinovićem Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/sport/maleni-lovro-ima-samo-sedam-godina-a-vec-je-prvak-hrvatske-552904 - 24sata.hr 📩 Pretplatite se: http://bit.ly/24sata_subscribe Pratite nas i na ostalim društvenim mrežama!

- Baš sam bio sretan kad smo pobijedili - rekao je Lovro Matovina iz Koprivnice.

Na prvi trening badmintona došao je prije manje od godinu dana, a danas je već hrvatski prvak.

- Sestre su trenirale badminton, pa sam i ja počeo - kaže veliki Lovro, kojemu nije baš bilo drago kad smo ga pitali je li reket veći od njega.

- Ma ne, ja sam puno veći - objasnio nam je novi prvak.

Bio je odličan i u pojedinačnoj konkurenciji. On sedam godina, ostali dječaci 10, a on osvojio peto mjesto.

- Ti dečki su za glavu viši od njega, teško je njemu igrati protiv njih - kaže mama Alisa.

Lovro se ipak nije predavao, suparnici su možda viši, ali on je siguran da svakoga može pobijediti.

- Znate što je najgore kad imate dijete sportaša? Ma, nikakav novac nije problem, nego njih vidjeti tužne nakon poraza. Neutješni su tad. Ne traje to dugo, 10-15 minuta, ali tad ne žele pričati ni s kim. U pojedinačnoj konkurenciji ždrijeb mu je dodijelio možda i najjačeg mogućeg suparnika, baš šteta - kaže mama Alisa.

Lovro je možda bio tužan, no utjehu je dobio od brojne obitelji. Osim roditelja, ima još i četiri sestre, Vanju, Ivonu, Anju i Niku, te brata Bojana.

A Anja i Nika također su badmintonašice, također vrlo uspješne. I one kući donose medalje s natjecanja.

- Njih dvije su prvo krenule na rukomet, no nisu bile zadovoljne u Podravci, pa sam na internetu našla da u Koprivnici ima i klub badmintona. Odmah su ga zavoljele, bilo je to prije tri godine. A onda je za njima krenuo i Lovro - kaže mama Alisa, koja sa suprugom djeci sama kupuje opremu i ono najvažnije - rekete.

- Za kćeri reketi stoje po 850 kuna, a za njega oko 700 kuna. Donedavno je igrao s puno jeftinijim, no morali smo mu nabaviti bolji. A za putovanja pomognu klub i razni sponzori jer sami to ne možemo financirati - rekla je mama.

Premda mu je samo sedam, Lovro već trenira kao veliki.

- Ima tri treninga tjedno, ponedjeljkom i petkom po sat i pol, ali ne uspije izdržati baš toliko. Utorkom ima kraći trening. Jedini je problem što sva djeca treniraju skupa, od sedam do 14 godina, a nemaju svi iste potrebe - kaže mama Alisa, koja se posebno zahvalila i trenerima u Badmintonskom klubu Koprivnica Ana-Mariji Petak i Miroslavu Samardžiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica