To je to što me zanima!

Malo je Maleša: Nekad heroj, a sad se bavi maslinama i lozom

Bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš bavi se prodajom nekretnina te obradom voćki, maslina i loze. Bori se i za zabranu gradnje odlagališta otpada u Lećevici
Vidi originalni članak

Dan nakon presude Željku Širiću za Hrvoja Maleša bio je potpuno isti kao svaki drugi. Jutro je proveo radno, nakon ručka se presvukao u radnu odjeću i otišao u polje. Obiteljsko nasljeđe, 1600 loza, 100 maslina i 100 stabala različitih voćki, traži svakodnevnu brigu.

Nakon što je otkrio nečasne radnje u hrvatskom nogometu, Maleš je ostao sam. Nezaštićen, na vjetrometini, kao i većina hrvatskih “zviždača”. Ostao je bez posla, pa je kontakte iz nogometnog svijeta pokušao iskoristiti za zastupanje igrača, no brzo je shvatio da su mu sva vrata zatvorena. U javnosti je bio heroj, no kad bi se ugasila svjetla reflektora, ostao je sam s obitelji. Uz svakodnevnu policijsku pratnju. Za mnoge je to bila previsoka cijena.

- Nema dvojbe, Hrvoje je napravio herojsko djelo, kakvo ne bi učinili mnogi hajdukovci koji se busaju u prsa. Za mene je on istinsko ‘hajdučko srce’ - kazao je član NO-a Hajduka Nikola Koceić-Bilan i dodao:

- Nije to napravio zbog slave i osobne promocije nego iz uvjerenja. I zato nije tražio priznanje, njemu je transparent ‘Maleš, samo hrabro’ sa sjevera Poljuda najveće priznanje.

Koceić je jedan od rijetkih koji je pristao govoriti o Malešu. Primjerice, bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum je to odbio.

- Ne želim se miješati u tu priču, nadam se da me razumijete - rekao je Kerum, čije je gradsko vijeće izglasalo nepovjerenje Hrvoju Malešu.

Maleš danas radi kao zastupnik u prodaji nekretnina, tu je iskoristio iskustvo iz banke. Istodobno nastavlja borbu pokojnog oca Paška za zabranu gradnje odlagališta otpada u Lećevici. Pokušava dokazati da bi bilo pogubno za okoliš u Lećevici sagraditi taj centar.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • drogba447_1 27.03.2014.

    Maleš svaka čast,samo naprijed..

  • SWEET CHILD 27.03.2014.

    Nije on dobio otkaz u Hajduka zato što je žviždač već zato što je konsolidirani i financijski Hajduk na nuli zadužio za 200 mil. kn i ništa s svim tim napravio nije...

  • robert77- 27.03.2014.

    Males je Juda Iskariotski.nije ni cudo da ga nitko nece blizu sebe,jednom druker uvijek druker.Interesira me kako bi prosao da je to napravio,recimo u Meksiku.Glava bi mu vec bila nabijena na kolac,a na kraju krajeva svi znamo kako je Juda zavrsio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare