To je to što me zanima!

Mamić: Dalić zaslužuje ostati na klupi, ugodno me iznenadio

Moram reći da je on meni najugodnije moguće iznenađenje jer je povukao neke ključne taktičke poteze u pripremi utakmice, rekao je za RTL Mamić na pitanje o izborniku Zlatku Daliću
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić baš ničim nije zadužio Zdravka Mamića, da bi mu ja to vraćao instaliranjem na mjesto izbornika, napisao je Zdravko Mamić u ponedjeljak obraćajući se javnosti uslijed komentara da je baš on izabrao novog izbornika Vatrenih.

Mamić je u utorak navečer gostovao na RTL-u, a ovako je komentirao ostanak Zlatka Dalića na klupi Vatrenih.

- Ja to ne znam, ja nisam ni član Izvršnog odbora, mogu samo reći o svojim razmišljanjima. Moram reći da je on meni najugodnije moguće iznenađenje jer je povukao neke ključne taktičke poteze u pripremi utakmice. Svatko zna da su Ukrajinci najbolji po bokovima i on je stavio dva igrača koji su obrambeno na visokoj razini i potpuno ih je neutralizira - rekao je po tom pitanju pa nastavio:

- Meni se sada svidio, ali ja ga dovoljno ne poznajem. On je valjda jedini čovjek na svijetu koji bi uskočio ovako 48 sati prije i to mu nikad hrvatski nogomet ne smije zaboraviti. Samo radi toga je zaslužio ostati. Kad je i utakmica ovako završila, mislim da je opravdano da ga se zamoli, ne da mu se pruži prilika, da vodi ove dvije utakmice. A onda sjesti i vidjeti što dalje - smatra Dinamov savjetnik.

Posebno favorizira Slavena Bilića.

- Ja sam za Bilića uvijek. Slaven Bilić je sada u najpotentnijim godinama i najkarizmatičniji je trener. Branko Ivanković je rame uz rame s Bilićem, oni su referentni treneri na svjetskoj razini. A Dalić i ostali mladi treneri su već potvrđena vrijednost - smatra Mamić.

Upitan o bivšem izborniku Čačiću odgovara:

- Za smjenu ranije nije bilo razloga. Ali, ja bih htio reći nešto drugo hrvatskoj javnosti. Nama treba svehrvatsko zajedništvo kao nekad. Treba nam onih 100.000 Hrvata u Beču ili Berlinu. Nebitno tko je kriv, za ljubav treba dvoje ili 22, za svađu treba dvoje ili 22. Moramo prestati s ovim što se radi hrvatskoj reprezentaciji, to nije pošteno. Reprezentacija nije ničije pojedinačno privatno vlasništvo, a pogotovo prenaglašena moja uloga. Ja dvije godine nisam formalno ništa u HNS-u.

Ima li Zdravko Mamić odgovornosti u cijeloj priči?

- Apsolutno, ali svi se trebamo uhvatiti rada i nešto napraviti. Nitko nikome nije zabranio da stvara. Pogledajte Rijeku. Oni su prije pet godina skoro ispali u drugu ligu, a sad su pokorili Hrvatsku. Rijeka je čak htjela žrtvovati sebe nudeći svog trenera Keka za interes hrvatske reprezentacije. E to je Hrvatska - kaže.

Dao je 'plus' i Davoru Šukeru na pitanje što je aktualni predsjednik HNS-a napravio dobro u svom mandatu.

- To mi je sad teško nabrojati. Vjerujte da se puno ulaže. No, ne može HNS financirati klubove, to je na njihovim vlasnicima i županijama. Može u jednoj mjeri. No, sviđa mi se Šukerova inicijativa da u što kraćem roku izgradi svim prvoligašima nove grijane terene - završava Mamić.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • murijak 11.10.2017.

    Znači to je to, Dalić ostaje :)

  • cashek10 11.10.2017.

    bravo mamiću, lijepo rečeno

  • mrvoni 11.10.2017.

    Mamicu ko si ti i kakve veze imas sa reprezentacijom i koga boli ku.... a tvoje misljenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare