Obavijesti

Sport

Komentari 46

Mamić: Dalić zaslužuje ostati na klupi, ugodno me iznenadio

Mamić: Dalić zaslužuje ostati na klupi, ugodno me iznenadio
1

Moram reći da je on meni najugodnije moguće iznenađenje jer je povukao neke ključne taktičke poteze u pripremi utakmice, rekao je za RTL Mamić na pitanje o izborniku Zlatku Daliću

VIDEO

Zlatko Dalić baš ničim nije zadužio Zdravka Mamića, da bi mu ja to vraćao instaliranjem na mjesto izbornika, napisao je Zdravko Mamić u ponedjeljak obraćajući se javnosti uslijed komentara da je baš on izabrao novog izbornika Vatrenih.

Mamić je u utorak navečer gostovao na RTL-u, a ovako je komentirao ostanak Zlatka Dalića na klupi Vatrenih.

- Ja to ne znam, ja nisam ni član Izvršnog odbora, mogu samo reći o svojim razmišljanjima. Moram reći da je on meni najugodnije moguće iznenađenje jer je povukao neke ključne taktičke poteze u pripremi utakmice. Svatko zna da su Ukrajinci najbolji po bokovima i on je stavio dva igrača koji su obrambeno na visokoj razini i potpuno ih je neutralizira - rekao je po tom pitanju pa nastavio:

- Meni se sada svidio, ali ja ga dovoljno ne poznajem. On je valjda jedini čovjek na svijetu koji bi uskočio ovako 48 sati prije i to mu nikad hrvatski nogomet ne smije zaboraviti. Samo radi toga je zaslužio ostati. Kad je i utakmica ovako završila, mislim da je opravdano da ga se zamoli, ne da mu se pruži prilika, da vodi ove dvije utakmice. A onda sjesti i vidjeti što dalje - smatra Dinamov savjetnik.

Posebno favorizira Slavena Bilića.

- Ja sam za Bilića uvijek. Slaven Bilić je sada u najpotentnijim godinama i najkarizmatičniji je trener. Branko Ivanković je rame uz rame s Bilićem, oni su referentni treneri na svjetskoj razini. A Dalić i ostali mladi treneri su već potvrđena vrijednost - smatra Mamić.

Upitan o bivšem izborniku Čačiću odgovara:

- Za smjenu ranije nije bilo razloga. Ali, ja bih htio reći nešto drugo hrvatskoj javnosti. Nama treba svehrvatsko zajedništvo kao nekad. Treba nam onih 100.000 Hrvata u Beču ili Berlinu. Nebitno tko je kriv, za ljubav treba dvoje ili 22, za svađu treba dvoje ili 22. Moramo prestati s ovim što se radi hrvatskoj reprezentaciji, to nije pošteno. Reprezentacija nije ničije pojedinačno privatno vlasništvo, a pogotovo prenaglašena moja uloga. Ja dvije godine nisam formalno ništa u HNS-u.

Ima li Zdravko Mamić odgovornosti u cijeloj priči?

- Apsolutno, ali svi se trebamo uhvatiti rada i nešto napraviti. Nitko nikome nije zabranio da stvara. Pogledajte Rijeku. Oni su prije pet godina skoro ispali u drugu ligu, a sad su pokorili Hrvatsku. Rijeka je čak htjela žrtvovati sebe nudeći svog trenera Keka za interes hrvatske reprezentacije. E to je Hrvatska - kaže.

Dao je 'plus' i Davoru Šukeru na pitanje što je aktualni predsjednik HNS-a napravio dobro u svom mandatu.

- To mi je sad teško nabrojati. Vjerujte da se puno ulaže. No, ne može HNS financirati klubove, to je na njihovim vlasnicima i županijama. Može u jednoj mjeri. No, sviđa mi se Šukerova inicijativa da u što kraćem roku izgradi svim prvoligašima nove grijane terene - završava Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao