To je to što me zanima!

Mamić 'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici

Koliko su u Dinamu bili svjesni kvalitete Osječana, govori činjenica da su neke postavke u igri prilagodili. Pazite, Dinamo se u nekim trenucima i situacijama prilagodio protivniku. Na Maksimiru!
Vidi originalni članak

Triput. Toliko je puta Osijek pobijedio Dinamo na Maksimiru u povijesti 1. HNL. Bio je to Osijek iz nekih drugih vremena, siromašan, nedorastao. Ipak, uoči ove utakmice mnogi su Osijeku davali velike šanse. 'Modri' i 'bijelo-plavi' bili su bodovno poravnati (45 bodova), gosti čak i u boljoj formi, jer, dostigli su Dinamovu prednost, imali je šanse i prestići.

Ipak, Zoran Mamić i njegov stožer sjajno su pripremili utakmicu. Koliko su bili svjesni kvalitete Osječana i trenera Nenada Bjelice, govori činjenica da su neke postavke u igri prilagodili. Pazite, Dinamo se u nekim trenucima i situacijama prilagodio protivniku. Na Maksimiru! To je najveći razlog zbog kojeg su došli do tri boda, pokazali su da su se spremni adaptirati na jakog protivnika i zasluženo su pobijedili 1-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek predstavio novi dres

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamov trener znao je da je Laszlo Kleinheisler u sjajnoj formi, da će vući konce igre i biti opasan prema naprijed. Zatvorio ga je 'moskovskom klopkom', na njega je postavio radilicu Bartola Franjića i otupio donekle učinak opasnog Mađara. Tako je u Moskvi Franjić odradio posao nad Nikolom Vlašićem protiv CSKA u Europskoj ligi.

Nažalost po Osijek, premalo je igrača bilo raspoloženo za ozbiljnije ugroziti Dinamo. Bez Mihaela Žapera ne ide. Igrač je to koji igra u oba pravca, Bjelica u njemu vidi ono što je, dok je bio trener Dinama, vidio u Nikoli Mori. Bez Žapera nije bilo stabilnosti u veznom redu Osječana, nije bilo ubacivanja iz drugog plana, a nije da se Dinamo nije nudio... Jest, pogotovo u drugom poluvremenu.

Tko je dobio prolaznu ocjenu? Svidio se Petar Bočkaj. Kazao je Bjelica da nekim igračima mora nekad dati mrkvu, a neke goniti bičem. S Bočkajem, kaže, mora dobro paziti. Očito je Bjelica pogodio omjer, bio je Bočkaj razigran, rastrčan, ali njegov kolega Igor Silva potpuno je podbacio, skrivio gol.

Zbog neposluha s priprema, preuzeo je Bočkajevu ulogu 'nestašnog dečka' svlačionice i sad se mora nadati da Bjelica neće biti previše grub, da ga neće previše goniti bičem.

Je li prvenstvo gotovo? Daleko je to od gotovog. Podsjetimo, Osijek je u 12. kolu pobijedio Dinamo 2-0 u Gradskom vrtu, a uoči te utakmice zaostajao je šest bodova. Ništa, baš ništa još nije gotovo...

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • egzekutor još jači 13.02.2021.

    Maminjo je za Bjelka doktor nogometa....nadam se da Bjelko cuva slike s peharima iz Dinama...da se ponekad prisjeti kako je to imati pehar u rukama

  • Jaznamnajbolje2 13.02.2021.

    Mamić je pokazo i dokazo da je veliki trener...veći od Bjelice!

  • Pra&vica 13.02.2021.

    Tipicno za trenera Osijeka, tako je pogubio puno vaznih utakmica gdje god je radio...i da , vrijeme je da se vise ne govori o sucima...ali ipak su mogli produziti utakmicu jos jedno 10 min...jer 12 je bilo malo premalo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare