Obavijesti

Sport

Komentari 33

Mamić 'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici

Mamić  'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici
5

Koliko su u Dinamu bili svjesni kvalitete Osječana, govori činjenica da su neke postavke u igri prilagodili. Pazite, Dinamo se u nekim trenucima i situacijama prilagodio protivniku. Na Maksimiru!

VIDEO

Triput. Toliko je puta Osijek pobijedio Dinamo na Maksimiru u povijesti 1. HNL. Bio je to Osijek iz nekih drugih vremena, siromašan, nedorastao. Ipak, uoči ove utakmice mnogi su Osijeku davali velike šanse. 'Modri' i 'bijelo-plavi' bili su bodovno poravnati (45 bodova), gosti čak i u boljoj formi, jer, dostigli su Dinamovu prednost, imali je šanse i prestići.

Ipak, Zoran Mamić i njegov stožer sjajno su pripremili utakmicu. Koliko su bili svjesni kvalitete Osječana i trenera Nenada Bjelice, govori činjenica da su neke postavke u igri prilagodili. Pazite, Dinamo se u nekim trenucima i situacijama prilagodio protivniku. Na Maksimiru! To je najveći razlog zbog kojeg su došli do tri boda, pokazali su da su se spremni adaptirati na jakog protivnika i zasluženo su pobijedili 1-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek predstavio novi dres

Pokretanje videa...

Zlatno-crni dres Osijeka 00:36

Dinamov trener znao je da je Laszlo Kleinheisler u sjajnoj formi, da će vući konce igre i biti opasan prema naprijed. Zatvorio ga je 'moskovskom klopkom', na njega je postavio radilicu Bartola Franjića i otupio donekle učinak opasnog Mađara. Tako je u Moskvi Franjić odradio posao nad Nikolom Vlašićem protiv CSKA u Europskoj ligi.

Nažalost po Osijek, premalo je igrača bilo raspoloženo za ozbiljnije ugroziti Dinamo. Bez Mihaela Žapera ne ide. Igrač je to koji igra u oba pravca, Bjelica u njemu vidi ono što je, dok je bio trener Dinama, vidio u Nikoli Mori. Bez Žapera nije bilo stabilnosti u veznom redu Osječana, nije bilo ubacivanja iz drugog plana, a nije da se Dinamo nije nudio... Jest, pogotovo u drugom poluvremenu.

Varaždin i Osijek sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Tko je dobio prolaznu ocjenu? Svidio se Petar Bočkaj. Kazao je Bjelica da nekim igračima mora nekad dati mrkvu, a neke goniti bičem. S Bočkajem, kaže, mora dobro paziti. Očito je Bjelica pogodio omjer, bio je Bočkaj razigran, rastrčan, ali njegov kolega Igor Silva potpuno je podbacio, skrivio gol.

Zbog neposluha s priprema, preuzeo je Bočkajevu ulogu 'nestašnog dečka' svlačionice i sad se mora nadati da Bjelica neće biti previše grub, da ga neće previše goniti bičem.

Je li prvenstvo gotovo? Daleko je to od gotovog. Podsjetimo, Osijek je u 12. kolu pobijedio Dinamo 2-0 u Gradskom vrtu, a uoči te utakmice zaostajao je šest bodova. Ništa, baš ništa još nije gotovo...

 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića