To je to što me zanima!

Mamići u Remetincu, 23.600 navijača na Maksimiru i remi

Dinamo i Hajduk na posljednjem derbiju u Zagrebu odigrali su 1-1. Zdravko i Zoran bili su u pritvoru, a na stadionu je bilo preko 20.000 ljudi. Dinamo je vodio Krznar
Vidi originalni članak

U subotu će se iz naslova ostvariti najmanje jedna stvar. I to napola. Zdravko Mamić je u Remetincu kao i na prošlom derbiju na Maksimiru, ali Zoran nije, teško da će biti pun stadion jer Bad Blue Boysi neće doći na utakmicu, a za rezultat ćemo pričekati, u srpnju je u dvoboju ove dvije momčadi bilo 1-1.

Dinamo je 12. srpnja dočekao Hajduk kao veliki favorit, ali Splićani su poveli već u 8. minuti preko Mije Caktaša. Soudani je u 37. minuti susreta postavio konačnih 1-1. Marko Rog je prvi put nastupio za Dinamo, Hajduk je ostao neporažen prvi put nakon prosinca 2013., a maksimirski stadion bio je popunjen prvi put nakon dugo vremena.

Bio je to jedan od najmirnijih derbija u novijoj povijesti , ali nije baš počeo mirno. Počeo je tučnjavom na Sjeveru gdje su se nakon dosta vremena vratili Bad Blue Boysi i zatekli drugu frakciju navijača, onu odanu Zdravku Mamiću.

Borna Filić/PIXSELL

Nije dugo trebalo da prorade šake. Policija je spriječila veći sukob.

Borna Filić/PIXSELL

Tisuće navijača marširalo Zagrebom

Nakon dugo vremena osjećao se dašak derbija u zraku. USKOK je priveo Zdravka Mamića što je za navijače bio "okidač" i razlog za povratak na tribine. U pritvoru je tada bio i Zoran Mamić pa je Dinamo protiv Hajduka vodio Damir Krznar.

Navijači su se okupili na Kvaternikovom trgu sat i u koloni krenuli prema maksimirskom stadionu. Na čelu je bio transparent "Lopovi odlazite" koji su Boysi nosili i na nedavnom prosvjedu pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta . Na stadion su stigli sat i pol prije utakmice.

Bio je to njihov povratak nakon pet godina , a na stadionu su bili navijači iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije. Počelo je kao hladan tuš, golom Mije Caktaša, završilo je miroljubljivim remijem...

  • 12. srpnja 2015 .: Dinamo - Hajduk 1-1 (Soudani 37 / Caktaš 8)
Idi na 24sata

Komentari 61

  • strmi007 05.12.2015.

    Dinamoooooooooooooooooooooooooooo

  • šepa ledeni 05.12.2015.

    Ayssss

  • 05.12.2015.

    Meni neće faliti ti huligani, razbojnici i polupismeni balavci koji se nazivaju navijačima jer njima nije cilj navijati za svoj klub nego potući se, ukrasti, zapaliti, razbiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare