To je to što me zanima!

Mancini je majstor za nokaut, a radio je s tri asa 'vatrenih'...

Osvojio je trofeje koga god vodio, preporodio je Italiju, ali sinovi su mu pokazali da ipak nije - svemoguć. Obojicu je vukao za sobom u Inter i Manchester City, ali ništa od njih
Vidi originalni članak

Ovo je za sve Talijane, neka slave!, uskliknuo je Roberto Mancini nakon što je Italija još jednom ove godine pokorila Europu.

Prije mjesec i pol dana pjesmom, na Eurosongu, sad u nogometu. Čudotvorac Mancini preuzeo je momčad koja se nije ni plasirala na SP u Rusiji (izgubila u playoffu od Švedske), u prvih je šest utakmica izgubio dvije (Francuska u prijateljskoj i Portugal u Ligi nacija), a pobijedio samo Saudijsku Arabiju, a onda je nanizao 27 pobjeda i četiri remija.

Ukupno je od poraza 1-0 od Portugalaca 10. rujna 2018. Italija složila 34 utakmice bez poraza. Jedna je dijeli od izjednačavanja svjetskog rekorda, koji drže Brazil i Španjolska.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U odnosu na taj poraz od Portugala, u nedjelju su u finalu igrali samo Donnarumma, Jorginho, Chiesa i Immobile.

Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Jose Mourinho... stalno su u fokusu kao najbolji treneri na svijetu, ali gdje je 56-godišnji virtuoz iz talijanskog gradića Jesija? Koji je s Interom u četiri godine osvojio 2,12 bodova po utakmici, sa Cityjem 1,97, sad s Italijom osvaja 2,46.

Bio je prvak s Interom i Manchester Cityjem, a kao specijalist za nokaut turnire, osvajao je Kup s Interom, Laziom, Fiorentinom, Galatasarayem, Cityjem. I sad s Italijom. Igrao je s Bokšićem, trenirao Kovačića i Brozovića, redovit je gost u Međugorju, a imao je presudan utjecaj na karijeru sinova.

Filippo (30) i Andrea (28) bili su, zamislite, obojica u Interu i Manchester Cityju. Dakako, bez ijednog nastupa za prvu momčad, dok nisu shvatili da ni tatin utjecaj nije svemoguć. Pa je Fillipo završio karijeru, a Andreu je put odveo u Oldham, Fano, Valladolid B, Honved, Szombathelyi, DC United i NY Cosmos. Napadač je, a upisana su mu samo dva gola za Fano...

Tata je odveo Italiju na krov Europe, ali ni on nije svemoguć...

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 14.07.2021.

    Velik čovjek,bio odličan igrač i sad odličan trener.Bravo Roberto Mancini 👏🇮🇹🇮🇹

  • 13.07.2021.

    Da kad čovjek ima viziju kako se treba igrati,kad se igrači prilagode tomu što on traži,kad njemu nije problem zvati igrače iz manje poznatih klubova...,onda je to to.Dalić nije autoritet,on nema viziju,igra se svaki put s drugom momčadi,drugi sustav,i šta ti ja znam šta,a imamo igrače i to ne loše.

  • HatersGonnaHate 13.07.2021.

    Pep Guardiola je šipak od trenera, stavite ga u jedan klub koji ne može svake sezone istovarljati stotine milijuna eura na pojačanja i osvojit će "okuku", dodušte nije ni ovako nešto osvajao, s Bayernom bez konkurencije naslovp rvaka njemačke, sa Cityem prvenstva dok nije dobio konkurenciju, LP može samo sanjati jer ju nikada vise osvojit nece nakon što je osvojio sa gotovo i najjačom ekipom Barce u povijesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare