To je to što me zanima!

Mancini smiruje Talijane: Ma idemo u Katar, a možda ćemo i osvojiti Svjetsko prvenstvo

Šteta, trebali smo ranije osigurati prvo mjesto. Trebali smo pobijediti Bugarsku i promašili smo dva penala protiv Švicarske. Potpuno sam siguran da idemo u Katar, uvjeren je talijanski izbornik
Vidi originalni članak

Nakon naslova europskog prvaka, Talijani kao da su dugo živjeli u idili i nekoj svojoj bajci. No, sinoćnji kiks ih je dobrano ošamario i vratio u realnost.

Aktualni europski prvak morat će kartu za Svjetsko prvenstvo tražiti preko dodatnih kvalifikacija. Italija je imala sve u svojim rukama, trebala joj je pobjeda protiv Sjeverne Irske (0-0), no tvrdi Otočani izdržali su nalete poprilično bezopasnih Talijana. Švicarska je ugrabila tu šansu, pobijedila Bugarsku 4-0 i izborila plasman u Katar. 

Talijani su bili šokirani nakon velikog kiksa zbog kojeg bi mogli propustiti drugi Mundijal zaredom. Sada ih čeka pakao dodatnih kvalifikacija u kojima će se 12 reprezentacija boriti za preostala tri mjesta, no izbornik Italije Roberto Mancini smiruje svoje sugrađane.  

- Izborit ćemo Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije u ožujku, a onda možda i postati svjetski prvaci. Siguran sam... Kontroliramo utakmice, ali nam nedostaju golovi. I u ovoj utakmici smo morali zabiti gol u ranoj fazi - kazao je Mancini.

Kamo sreće za sve navijače. Mundijal su osvajali četiri puta, posljednji put 2006. godine protiv Francuske. I da opet dođu do 'zlatne božice', cijela Italija bi slavila mjesecima. No, prvo moraju plasirati se u Katar. 

Italija je igrala najljepši nogomet na Euru i zasluženo osvojila naslov, no nakon tog turnira pojavila se neka totalno druga momčad. Ne izgledaju više toliko gladno, motivirano i poletno na terenu, a mnogi su dojma kao da su na EP-u odigrali iznad svojih mogućnosti.

Jako puno toga su prokockali u ovim kvalifikacijama. Remizirali su dvaput protiv Švicarske i jednom protiv Bugarske, no pogotovo mogu žaliti za propuštenim šansama protiv Švicaraca. Jorginho je u oba susreta imao jedanaesterac za pobjedu, ali oba puta je promašio.

Talijani ne odišu samopouzdanjem kao na Euru, muči ih i realizacija jer u izostanku Cire Immobilea nemaju izrazitog golgetera. No, Mancini tvrdi kako ćemo njegovu reprezentaciju za godinu dana gledati u Kataru. 

- Šteta, trebali smo ranije osigurati prvo mjesto. Trebali smo pobijediti Bugarsku i promašili smo dva penala protiv Švicarske. Potpuno sam siguran da idemo u Katar - zaključio je talijanski izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • NEMOLAT 16.11.2021.

    Slušao sam neke u Italiji i kažu da to nije Italija koja je osvojila europsko prvenstvo i da jednostavno nema motivacije,igre želje niti išta može povezati ove igrače sa igračima i igrom na europskom,no Talijani su to budemo vidjeli!  

  • arow 16.11.2021.

    Mancini je pogrijesio sto je slepao igrace koji nisu u formi,i to mu se obilo od glavuBernaderschi,Belotti,Imobile

  • 16.11.2021.

    Ne mere!

Komentiraj...
Vidi sve komentare