To je to što me zanima!

Mandžo odveo Juve u osminu! I Atlético ide dalje, United 'visi'

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zabio je jedini gol u pobjedi Juventusa nad Manchester Cityjem. Drugi krug osigurao je Atlético, a United je remizirao...
Vidi originalni članak

Drugi gol u Ligi prvaka u dresu Juventus postigao je Mario Mandžukić i drugi - Manchester Cityju. Nakon što je zatresao mrežu Engleza na Otoku, hrvatski reprezentativac donio je "staroj dami" pobjedu nad "građanima" u Torinu 1-0 i tako potvrdio plasman talijanskog prvaka u nokaut-fazu.

Paul Pogba u 18. je minuti poslužio Alexa Sandra na lijevoj strani koji je ubacio na peterac, a Mandžukić se othrvao zagrljaju Otamendija i nogom fino pospremio loptu u mrežu. Tražili su gosti faul u napadu, ali sudac Brych nije se oglasio.

Mandžukić je zabio 15. gol u skupinama Lige prvaka, a više od "građana" zabijao je samo Olympiakosu, četiri puta. City je, pak, produžio niz utakmica u kojima je primio gol u ovom natjecanju. Dogodilo se to baš svaki put u 32 navrata.

Nedugo nakon prvog Mandžo je bio vrlo blizu i drugog gola, ali sjajno mu je šut s desetak metara udaljenosti obranio Joe Hart. Izašao je hrvatski napadač iz igre u 55. minuti, no ostalo je 1-0, čime je Juve preuzeo prvo mjesto uoči zadnjeg kola u kojem ide u goste Sevilli, a City dočekuje Borussiju.

Atlético u osmini finala

Prolazak među najboljih 16 momčadi Europe osigurao je madridski Atlético svladavši Galatasaray kod kuće 2-0 dvama golovima Antoinea Griezmanna. Pogodovali su Španjolci Benfici koja je također sigurna u drugi krug s jednakim brojem bodova (10), dok će se za treće mjesto u zadnjem kolu u izravnom duelu boriti Galatasaray i Astana. Turci imaju bod više od Kazahstanaca.

PSG razbio Malmö

Zlatan Ibrahimović vratio se u dom kluba iz kojeg je potekao i potrudio se zapapriti mu. PSG je pobijedio Malmö 5-0 i ostavio švedskog prvaka na posljednjoj poziciji u skupini A, ali još uvijek sa šansom za dolazak na treće mjesto zbog poraza Šahtara. Za Francuze su, osim Zlatana, pogađali i Rabiot, Di María (dvaput) i Lucas Moura. S druge strane, Rosenberg je promašio penal.

Mönchengladbach srušio Sevillu

Borussia Mönchengladbach pobijedila je u Njemačkoj Sevillu 4-2 i tako svrgnula osvajača Europske lige s trećeg mjesta koje mu jamči proljeće u tomu natjecanju. Vodili su domaćini 3-0 golovima Stindla, Johnsona i Raffaela, smanjio je Vitolo na 3-1, Stindl vratio tri gola prednosti Borussiji, a konačnih 4-2 postavio Banega iz penala u nadoknadi.

United kiksao i ostavio neizvjesnost

Jedina utakmica dana bez golova odigrala se na Old Traffordu, gdje je Manchester United dočekao PSV. S obzirom da je Wolfsburg ranije pobijedio CSKA u gostima, ostao je vodeći u skupini B. Van Gaalovi će tako za prolazak dalje u zadnjem kolu morati pobijediti Wolfsburgu u gostima ako ne žele ovisiti o drugoj utakmici, u kojoj PSV dočekuje CSKA.

Liga prvaka, skupina A:

Skupina B:

Skupina C:

Skupina D:

  • Borussia Mönchengladbach - Sevilla 4-2
  • Juventus - Manchester City 1-0
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare