To je to što me zanima!

Mandžukić promašivao, Dejan Lovren opet svih 90 minuta

Bez gola je tako Mandžukić ostao i uz svojoj 16. utakmici za Bundesligaša, no stigao je treći puta požutjeti i to zbog prigovora, nije naučio držati jezik za zubima
Vidi originalni članak

Nogometaši Wolfsburga sasvim su zasluženo kao domaćini poraženi od drugoligaša Cottbusa 3-1 u utakmici osmine finala DFB-Pokala. Loš uvodni dio Wolfsburgove sezone tako je postao još i gori...

Cottbus je iskoristio svoje prilike u utakmici čiji je tek početak drugoga dijela nudio Wolfsburgu šansu. Treba, ipak, znati da je već u tom trenutku na semaforu pisalo 3-0 za gosta koji je "vukove" šokirao već početkom druge minute.

Ubacivanje iz kuta pritom je iskoristio glavom Nils Petersen. Isti je igrač u 40. minuti sjajno uposlio neometanog Shaoa, a sve zaključio tri minute potom neobranjivim udarcem s nekih dvanaest metara. Veći je dio posla pritom obavio Reimerink varkom se oslobodivši braniča Wolfsburga i istrčalog golmana Benaglija.

Na 3-1 je u 56. minuti iz blizine smanjio Edin Džeko, najaktivniji igrač poražene momčadi koja je u jednom trenutku utakmice doslovce opsjedala gol domaćina, ali ne i iskoristila mnogobrojne udarce prema njemu.

Mario Mandžukić odigrao je vrlo loših uvodnih 45 minuta za Wolfsburg. Baš preko njega "vukovi" su u šestoj, a potom u 29. minuti imali možda i najizglednije prilike za gol, međutim, prvo je bivši napadač zagrebačkog Dinama glavom promašio vrata domaćeg sastava i tako propustio anulirati uvodni šok, a potom je priliku za poravnanje rezultata u vjetar bacio lošim primanjem lopte koje mu je oduzelo vrijeme za bolji udarac s desetak metara iskosa s lijeve strane. Kirschbaum je loptu upućenu mu kroz noge bez većih problema ukrotio.

Bez gola je tako Mandžukić ostao i uz svojoj šesnaestoj utakmici za Bundesligaša, no stigao je treći puta požutjeti i to zbog prigovora sucu.

Lovren sve bolji

Odigrano je osam utakmica 19. kola u francuskom nogometnom prvenstvu. Niti jedna od pet momčadi koje su unutar pet najboljih na ljestvici nije pobijedila... 

Lille je kao domaćin odigrao 1-1 sa Saint-Etienneom. Domaćini su poveli u 72. minuti, a strijelac je bio senegalski 24-godišnji napadač Moussa Sow, kojem je to bio već 14. pogodak u prvenstvu, pa je sada usamljen na vodećoj poziciji ljestvice strijelaca. Dosad mu je društvo s 13 pogodaka radio PSG-ov Brazilac Nene. U 75. minuti je bod za Saint-Etienne osigurao Sako pogotkom iz penala. Lilleov kiks nisu iskoristili njegovi pratitelji na ljestvici, pa je Lille ostao vodeći s 32 boda i utakmicom manje u odnosu na konkurenciju pri vrhu ljestvice. 

PSG je ostao na drugom mjestu s 31 bodom, a u ovoj rundi je izgubio u gostima kod Nancyja s 2-0. Dvostruki strijelac za domaćine bio je Youssouf Hadji, u 65. i 82. minuti, a gosti su već od 13. minute igrali bez isključenog Sakha. 

Na vrh ljestvice mogli su s eventualnim pobjedama još dvije momčadi, Rennes i Lyon, no, Rennes je izgubio u gostima kod Caena s 1-0, a Lyon je na svom Gerlandu odigrao 1-1 s Auxerreom. Domaćini su poveli u trećoj minuti sudačke nadoknade u prvom poluvremenu zahvaljujući autogolu Mignota, no, već u prvoj minuti nastavka je Quercia poravnao na konačnih 1-1. U sudačkoj nadoknadi su gosti mogli do pobjede. Chafni je izbjegao zamku zaleđa, pobjegao je domaćoj obrani i izbio potpuno sam pred vratara Llorisa, koji je uspio obraniti njegov udarac, i tako spasiti barem jedan bod Lyonu, kojem je to bila već 12. uzastopna utakmica u kojoj je ostao neporažen. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Lyon, a u 55. minuti je dobio žuti karton zbog prekršaja. 

Branitelj naslova Marseille odigrao je 0-0 u gostima kod Bresta. Marseilleu je ovo bila već peta uzastopna utakmica bez pobjede. Upisala je momčad Didiera Deschampsa u tom razdoblju četiri remija...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • biberrr 23.12.2010.

    Manđo je napadač koji ne zabija,16 utakmica bez gola u Bundes ligi. Nije puno efikasniji niti u reprezentaciji,2 gola u 16 utakmica,drugi mu je zabio Srna iako su gol upisali Manđi da mu poprave golgetersku statistiku.

  • johnny_1 22.12.2010.

    jbt ekipa ,sve golove im dzeko daje ,kad ode bice to borba za opstanak !

  • Frank Ribery 22.12.2010.

    Hahahhahahah koja je to propalica hahahaha,uzasan je ali mi je istovremeno i simpatican jer me podsjeca na mene ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare