Obavijesti

Sport

Komentari 4

Mandžukić promašivao, Dejan Lovren opet svih 90 minuta

Mandžukić promašivao, Dejan Lovren opet svih 90 minuta
1

Bez gola je tako Mandžukić ostao i uz svojoj 16. utakmici za Bundesligaša, no stigao je treći puta požutjeti i to zbog prigovora, nije naučio držati jezik za zubima

VIDEO

Nogometaši Wolfsburga sasvim su zasluženo kao domaćini poraženi od drugoligaša Cottbusa 3-1 u utakmici osmine finala DFB-Pokala. Loš uvodni dio Wolfsburgove sezone tako je postao još i gori...

Cottbus je iskoristio svoje prilike u utakmici čiji je tek početak drugoga dijela nudio Wolfsburgu šansu. Treba, ipak, znati da je već u tom trenutku na semaforu pisalo 3-0 za gosta koji je "vukove" šokirao već početkom druge minute.

Ubacivanje iz kuta pritom je iskoristio glavom Nils Petersen. Isti je igrač u 40. minuti sjajno uposlio neometanog Shaoa, a sve zaključio tri minute potom neobranjivim udarcem s nekih dvanaest metara. Veći je dio posla pritom obavio Reimerink varkom se oslobodivši braniča Wolfsburga i istrčalog golmana Benaglija.

Na 3-1 je u 56. minuti iz blizine smanjio Edin Džeko, najaktivniji igrač poražene momčadi koja je u jednom trenutku utakmice doslovce opsjedala gol domaćina, ali ne i iskoristila mnogobrojne udarce prema njemu.

Mario Mandžukić odigrao je vrlo loših uvodnih 45 minuta za Wolfsburg. Baš preko njega "vukovi" su u šestoj, a potom u 29. minuti imali možda i najizglednije prilike za gol, međutim, prvo je bivši napadač zagrebačkog Dinama glavom promašio vrata domaćeg sastava i tako propustio anulirati uvodni šok, a potom je priliku za poravnanje rezultata u vjetar bacio lošim primanjem lopte koje mu je oduzelo vrijeme za bolji udarac s desetak metara iskosa s lijeve strane. Kirschbaum je loptu upućenu mu kroz noge bez većih problema ukrotio.

Bez gola je tako Mandžukić ostao i uz svojoj šesnaestoj utakmici za Bundesligaša, no stigao je treći puta požutjeti i to zbog prigovora sucu.

Lovren sve bolji

Odigrano je osam utakmica 19. kola u francuskom nogometnom prvenstvu. Niti jedna od pet momčadi koje su unutar pet najboljih na ljestvici nije pobijedila... 

Lille je kao domaćin odigrao 1-1 sa Saint-Etienneom. Domaćini su poveli u 72. minuti, a strijelac je bio senegalski 24-godišnji napadač Moussa Sow, kojem je to bio već 14. pogodak u prvenstvu, pa je sada usamljen na vodećoj poziciji ljestvice strijelaca. Dosad mu je društvo s 13 pogodaka radio PSG-ov Brazilac Nene. U 75. minuti je bod za Saint-Etienne osigurao Sako pogotkom iz penala. Lilleov kiks nisu iskoristili njegovi pratitelji na ljestvici, pa je Lille ostao vodeći s 32 boda i utakmicom manje u odnosu na konkurenciju pri vrhu ljestvice. 

PSG je ostao na drugom mjestu s 31 bodom, a u ovoj rundi je izgubio u gostima kod Nancyja s 2-0. Dvostruki strijelac za domaćine bio je Youssouf Hadji, u 65. i 82. minuti, a gosti su već od 13. minute igrali bez isključenog Sakha. 

Na vrh ljestvice mogli su s eventualnim pobjedama još dvije momčadi, Rennes i Lyon, no, Rennes je izgubio u gostima kod Caena s 1-0, a Lyon je na svom Gerlandu odigrao 1-1 s Auxerreom. Domaćini su poveli u trećoj minuti sudačke nadoknade u prvom poluvremenu zahvaljujući autogolu Mignota, no, već u prvoj minuti nastavka je Quercia poravnao na konačnih 1-1. U sudačkoj nadoknadi su gosti mogli do pobjede. Chafni je izbjegao zamku zaleđa, pobjegao je domaćoj obrani i izbio potpuno sam pred vratara Llorisa, koji je uspio obraniti njegov udarac, i tako spasiti barem jedan bod Lyonu, kojem je to bila već 12. uzastopna utakmica u kojoj je ostao neporažen. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Lyon, a u 55. minuti je dobio žuti karton zbog prekršaja. 

Branitelj naslova Marseille odigrao je 0-0 u gostima kod Bresta. Marseilleu je ovo bila već peta uzastopna utakmica bez pobjede. Upisala je momčad Didiera Deschampsa u tom razdoblju četiri remija...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica