To je to što me zanima!

Mandžukić zabio oba gola u pobjedi Bayerna nad Fürthom!

Nogometaši Bayerna na Allianz Areni pobijedili su Greuther Fürth 2-0 zahvaljujući Mariju Mandžukiću, koji je zabio oba gola. Prvi je pao u 26., a drugi u 61. minuti
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić na najbolji je način otvorio drugu polusezonu  u Bundesligi odigravši glavnu ulogu u 18. kolu u kojem je Bayern na Allianz Areni pobijedio Greuther Fürth. Za pobjedu 2-0 isključivo je zaslužan Mandžo, koji je zabio oba gola na utakmici!

Bavarce je u vodstvo doveo u 26. minuti opalivši loptu iz voleja, no golu je kumovala velika pogreška gostujućeg golmana Hesla, kojemu je lopta prošla 'kroz ruke'.

U nastavku je sjajan nastup Mandžukić okrunio drugim golom u 61. minuti. Nakon ubačaja Kroosa iz kornera s lijeve strane Mandžo se najviše vinuo u zrak te glavom s prve stative ponovno matirao Hesla.

Uz pljesak s tribina Mandžukić je izašao iz igre u 85. minuti, a zamijenio ga je Mario Gomez.

Wolfsburg je na svom terenu dobio Stuttgart 2-0, a Ivan Perišić je debitirao u službenoj utakmici 'vukova' odigravši do 75. minute. Ivica Olić odigrao je cijelu utakmicu, a Srđan Lakić nije bio ni na klupi. 

U 'nuli' Mainza i Freiburga Ivan Klasnić nije ulazio u igru za domaćine, a Ivan Santini je za goste odigrao od 80. minute. Bayer Leverkusen je dobio Eintracht Frankfurt 3-1, a Hoffenheim i Borussia M. odigrali su 0-0.

Borussia pomela Werder

Nogometaši Borussije Dortmund podsjetili su na svoje najbolje dane iz prošlih dviju sezona. U zadnjoj subotnjoj utakmici 18. kola Bundeslige kao gosti su pomeli Werder s 5-0.

Bila je to prava rapsodija momčadi Jürgena Kloppa koja je svojom poznatom kombinatornom igrom u potpunosti učinila domaće nemoćnima. Marco Reus je u devetoj minuti potvrdio da je majstor za slobodne udarce. Pogodio je s 19 metara što mu je treći izravni gol iz ''slobodnjaka'' ove sezone u Bundesligi i sedmi ukupno. Svoj sedmi ovosezonski pogodak je samo deset minuta kasnije postigao i Mario Götze. Ilkay Gündogan je sjajno sa svoje polovice proigrao Kevina Großkreutza, ovaj je gurnuo loptu Götzeu koji je pogodio s 18 metara pod gredu. Lopta je na putu okrznula Theodora Gebrea Selassieja.

U 48. minuti je Götze nabacio iz kornera, a glavom zabio Felipe Santana. Završnicu su obilježile poljske akcije: Lukasz Piszczek je najprije asistirao Robertu Lewandowskom za njegov 11. pogodak sezone, a potom je proigrao i Jakuba Blaszczykowskog za konačnih 5-0.

Spomenimo još kako je u domaćem sastavu svih 90 minuta na klupi ostao naš Mateo Pavlović koji je ove zime došao u Bremen iz Zagreba. Kod gostiju je, pak, u 84. minuti u igru ušao povratnik Nuri Şahin.

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern - Greuther Fürth 2-0 (Mandžukić 26, 61)

Bayer - Eintracht 3-1 (Boenisch 31, Kießling 33, Schürrle 58 / Meier 78)

Wolfsburg - Stuttgart 2-0 (Diego 51, Madlung 67)

Hoffenheim - Borussia (M) 0-0

Mainz - Freiburg 0-0

Werder - Borussia Dortmund 0-5 (Reus 9, Götze 19, Santana 48, Lewandowski 81, Blaszcsykowski 85)

Idi na 24sata

Komentari 86

  • laufer090 20.01.2013.

    Mandžo igra protiv Furth-a (posljednje plasirane momčadi), a Gomez će igrati na nezgodnom gostovanju kod Stuttgarta. Pa ti sad vidi tko im je super Mario

  • košava44 20.01.2013.

    ste vidjeli šta rade dečki siz westvalije,dobit u bremenu 5:0 to nemože baš svaka ekipa.

  • Matija Đumlija Hrošć 20.01.2013.

    trpaj !!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare