Obavijesti

Sport

Komentari 86

Mandžukić zabio oba gola u pobjedi Bayerna nad Fürthom!

Mandžukić zabio oba gola u pobjedi Bayerna nad Fürthom!
4

Nogometaši Bayerna na Allianz Areni pobijedili su Greuther Fürth 2-0 zahvaljujući Mariju Mandžukiću, koji je zabio oba gola. Prvi je pao u 26., a drugi u 61. minuti

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić na najbolji je način otvorio drugu polusezonu  u Bundesligi odigravši glavnu ulogu u 18. kolu u kojem je Bayern na Allianz Areni pobijedio Greuther Fürth. Za pobjedu 2-0 isključivo je zaslužan Mandžo, koji je zabio oba gola na utakmici!

Bavarce je u vodstvo doveo u 26. minuti opalivši loptu iz voleja, no golu je kumovala velika pogreška gostujućeg golmana Hesla, kojemu je lopta prošla 'kroz ruke'.

U nastavku je sjajan nastup Mandžukić okrunio drugim golom u 61. minuti. Nakon ubačaja Kroosa iz kornera s lijeve strane Mandžo se najviše vinuo u zrak te glavom s prve stative ponovno matirao Hesla.

Uz pljesak s tribina Mandžukić je izašao iz igre u 85. minuti, a zamijenio ga je Mario Gomez.

Wolfsburg je na svom terenu dobio Stuttgart 2-0, a Ivan Perišić je debitirao u službenoj utakmici 'vukova' odigravši do 75. minute. Ivica Olić odigrao je cijelu utakmicu, a Srđan Lakić nije bio ni na klupi. 

U 'nuli' Mainza i Freiburga Ivan Klasnić nije ulazio u igru za domaćine, a Ivan Santini je za goste odigrao od 80. minute. Bayer Leverkusen je dobio Eintracht Frankfurt 3-1, a Hoffenheim i Borussia M. odigrali su 0-0.

Borussia pomela Werder

Nogometaši Borussije Dortmund podsjetili su na svoje najbolje dane iz prošlih dviju sezona. U zadnjoj subotnjoj utakmici 18. kola Bundeslige kao gosti su pomeli Werder s 5-0.

Bila je to prava rapsodija momčadi Jürgena Kloppa koja je svojom poznatom kombinatornom igrom u potpunosti učinila domaće nemoćnima. Marco Reus je u devetoj minuti potvrdio da je majstor za slobodne udarce. Pogodio je s 19 metara što mu je treći izravni gol iz ''slobodnjaka'' ove sezone u Bundesligi i sedmi ukupno. Svoj sedmi ovosezonski pogodak je samo deset minuta kasnije postigao i Mario Götze. Ilkay Gündogan je sjajno sa svoje polovice proigrao Kevina Großkreutza, ovaj je gurnuo loptu Götzeu koji je pogodio s 18 metara pod gredu. Lopta je na putu okrznula Theodora Gebrea Selassieja.

U 48. minuti je Götze nabacio iz kornera, a glavom zabio Felipe Santana. Završnicu su obilježile poljske akcije: Lukasz Piszczek je najprije asistirao Robertu Lewandowskom za njegov 11. pogodak sezone, a potom je proigrao i Jakuba Blaszczykowskog za konačnih 5-0.

Spomenimo još kako je u domaćem sastavu svih 90 minuta na klupi ostao naš Mateo Pavlović koji je ove zime došao u Bremen iz Zagreba. Kod gostiju je, pak, u 84. minuti u igru ušao povratnik Nuri Şahin.

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern - Greuther Fürth 2-0 (Mandžukić 26, 61)

Bayer - Eintracht 3-1 (Boenisch 31, Kießling 33, Schürrle 58 / Meier 78)

Wolfsburg - Stuttgart 2-0 (Diego 51, Madlung 67)

Hoffenheim - Borussia (M) 0-0

Mainz - Freiburg 0-0

Werder - Borussia Dortmund 0-5 (Reus 9, Götze 19, Santana 48, Lewandowski 81, Blaszcsykowski 85)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti