To je to što me zanima!

Maradoni presudio plućni edem, tijelo mu u predsjedničkoj palači

Liječnici su otkrili i proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i širi se te ne može ispumpati dovoljno krvi za ostatak tijela...
Vidi originalni članak

Diego Maradona preminuo je u snu od egzacerbacije kroničnog zatajenja srca, koje je za posljedicu imalo akutni edem pluća, odnosno stanje iz kojega se Maradona, nažalost, nije izvukao.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Maradona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rezultat je to prve obdukcije, koja je potrajala više od tri sata, a koju je provelo petero službenih osoba te poseban predstavnik obitelji koji je sve nadgledao. Maradona je prestao disati točno u podne po lokalnom vremenu u bolnici u San Fernandu.

Liječnici su otkrili i proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i širi se te ne može ispumpati dovoljno krvi za ostatak tijela.

Maradonu su prvotno operirali zbog krvnog ugruška u glavi, zbog čega mu je mozak oticao. Sve je prošlo dobro, prije dva tjedna pušten je na kućnu njegu i s kćeri Gianninom trebao se oporavljati od zahtjevne operacije prije nego što počne s terapijama odvikavanja od alkohola i droge.

ODAO POČAST 'MOZARTU' Zašto je Maradona na Draženov grob položio točno 62 ruže... SJEĆANJE NA VELIKANA Ćiro: Svi smo mi za Diega te '94. bili mali, samo mu je Tuđman bio ravan kad mu je dao loptu

Obdukcija će završiti toksikološkom analizom nakon koje će biti poznato i je li eventualno smrti prethodilo konzumiranje droge, alkohola ili drugih opojnih sredstava.

I dok se obdukcija odvijala, ispred bolnice navijači su pjevali i skandirali svom preminulom idolu. Kad je kombi s Diegovim tijelom krenuo prema obližnjoj mrtvačnici, nastao je kaos na ulici. Svi su se željeli izbliza oprostiti s Maradonom, bacali su cvijeće po vozilu, plakali, pjevali pjesme...

POGLEDAJTE VIDEO:

Maradonino tijelo prevezeno je u predsjedničku Palaču i ondje će biti tijekom trodnevne žalosti koju je proglasio predsjednik Alberto Fernandez.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ante-portas 26.11.2020.

    Droga je stetna za zdravlje. Djeco nemojte se drogirati.

  • nenno77 26.11.2020.

    jemput pišeju kod kuće umro a sad pišeju u bolnici,loša informiranost...

  • ćiribu_ćiriba 26.11.2020.

    Krivo ste napisali, umro je od korone

Komentiraj...
Vidi sve komentare