Sport

Komentari 20

Zašto je Maradona na Draženov grob položio točno 62 ruže...

Zašto je Maradona na Draženov grob položio točno 62 ruže...

Nije Maradona zaboravio jednu od najvećih Draženovih utakmica u karijeri kada je u finalu Kupa pobjednika kupova 1989. godine dresu Real Madrida zabio čak 62 koša talijanskoj Caserti

On sam je bio velikan, ali i sam se divio velikanima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Maradona

Pa kada je prvi put došao u Hrvatsku, a bilo je to početkom lipnja 1994. godine zbog prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine 4. lipnja, Diego Maradona posjetio je grob Dražena Petrovića, gotovo na prvu godišnjicu njegove smrti (7. lipnja).

Maradona je položio 62 ruže, a zašto točno toliko? Nije Maradona zaboravio jednu od najvećih Draženovih utakmica u karijeri kada je u finalu Kupa pobjednika kupova 1989. godine dresu Real Madrida zabio čak 62 koša talijanskoj Caserti.

 - Zar postoji netko tko ne zna koliko je Dražen zabio Caserti? Ako postoji, neka ga bude sram - rekao je tada Maradona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bio je u društvu Biserke Petrović kojoj je poklonio svoj reprezentativni dres te Davora Šukera koji je odrađivao ulogu prevoditelja. Dok se jedan i drugi nisu preselili na Maksimir pred 40.000 ljudi i onaj kišoviti remi bez golova.

Bila je to i Ćiri Blaževiću prva utakmica na klupi reprezentacije u Maksimiru, a izveo je sastav: Ladić - Štimac, Jerkan, Bilić - Turković, Prosinečki (od 83. Mladenović), Boban, Asanović (od 46. S. Andrijašević), Jarni - Šuker (od 75. Cvitanović), Jurčević (od 46. Mornar).

- Svi smo mi za Diega te 1994. godine bili mali. Samo mu je predsjednik Tuđman bio ravan kad mu je dao loptu. Pružiš mu ruku, a on te zagrli, takav je čovjek bio Diego Maradona. Tužan sam, otišao je najveći. Ma kakav Messi, kakav Ronaldo, Diego je bio veći od svih, on je mogao ono što nitko drugi nije - rekao nam je Ćiro Blažević.

Najčitaniji članci