To je to što me zanima!

Marić dao gol Interu nakon 15 sekundi, bio bi 3. najbrži HNL-a

Osječani su u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa na gostovanju u Zaprešiću poveli nakon samo 15. sekundi. Gol je zabio Mirko Marić, a bio bi to 3. najbrži gol u HNL-u da se radi o ligaškom natjecanju
Vidi originalni članak

Edin Šaranović prvi, Mato Jajalo drugi pa Mirko Marić, Igor Mostarlić i Jean Kouassi na trećem mjestu najbrže postignutih golova u 1. HNL. Naravno, napadač Osijeka našao bi se na toj ljestvici da je zabio u ligi, a ne u Kupu protiv Intera, ali valja istaknuti kako je ovo jedan od najbrže postignutih golova na hrvatskim nogometnim travnjacima.

Što se tiče Kupa, nije vođena detaljna analiza o najbrže postignutim golovima kao u HNL-u, pa ne možemo sa sigurnošću utvrditi je li ovo najbrže postignut gol u spomenutom natjecanju. No, da je bilo brzo - bilo je. Osječani su izveli loptu s centra, vratili do stopera te spustili na Talysa koji je nabio dugu loptu, a Tatomirović je promašio cijelu loptu.

Iskoristio je to Mance i otišao prema šesnaestercu, spustio loptu za Marića, a najbolji strijelac hrvatske lige takve prilike ne propušta. Mladen Matković na golu Intera bio je nemoćan, a Samir Toplak gubio je glasnice već u 15. sekundi utakmice.

Podsjetimo, najbrže zabijeni i službeno upisani gol u HNL-u jest onaj Edina Šaranovića za Kamen Ingrad protiv Inkera (1-0) u sezoni 03/04, a zabio je za deset sekundi. Na drugom je mjestu Mato Jajalo koji je za 12 sekundi u dresu Slaven Belupa zabio Zagrebu (1-0), dok bi Mirko Marić ovim golom zasjeo uz bok bivšem Hajdukovcu Kouassiju te ikoni Igoru Mostarliću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • oree77 04.12.2019.

    Protiv kog hajduk igra u kupu?

  • NMK 04.12.2019.

    "Marić dao gol Interu nakon 15 sekundi, bio bi 3. najbrži HNL-a" ???? Ne shvaćam ovo bio bi, znači nije gol ili? Ili je gol pa je 3. najbrži HNL-a? Znam da novinar vjerovatno ima samo osnovnu ali svejedno nije u redu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare