To je to što me zanima!

Marija: Roditelje vesele moje tetovaže, čak nas i povezuju

Marija Tolj (19) iz Orebića osvojila je zlato u bacanju diska na Europskom prvenstvu do 23 godine u Švedskoj te bi prema svemu sudeći trebala postati nasljednica Sandre Perković kojoj će se suprotstaviti na Hanžeku
Vidi originalni članak

Naravno da godi kad te nazivaju nasljednicom Sandre Perković, ali to je i velika obveza. Kontaktiramo, čestitala mi je i dala mi mnogo savjeta. Najvažnije je da ne gledam okolo nego samo guram naprijed. Nadam se da ću biti njezina nasljednica.

Marija Tolj, 19-godišnjakinja iz Orebića, osvajanjem zlata na Europskom prvenstvu do 23 godine u Švedskoj u bacanju diska postala je ‘nova Sandra’. Prvi će se put kao europska juniorska prvakinja suprotstaviti svom idolu. U Zagrebu, na Hanžeku, od 19.55 sati (miting počinje u 18.30).

- Malo je bilo čudno što svi žele čestitati i prepoznaju me, ali to je sve dio zlata – smije se simpatična Marija, koja inače baca i kuglu.

- Disk mi je draža disciplina od kugle, finija, i naglasak je na tehnici, a ne toliko snazi. Kugla mi samo pomaže u mojoj najdražoj disciplini.

Nakon Hanžeka očekuju je Svjetsko prvenstvo u Dohi od 28. rujna.

- Nadam se finalu SP-a. Također, cilj je baciti disk 63,50 metara koliko iznosi norma za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Meni nedostaje malo više od 70 centimetara do norme. Moj trener Ronald Varga misli da sam već ove godine spremna baciti taj rezultat - nada se Marija, vlasnica zanimljivih tetovaža...

Na lijevoj polaktici je tetovirala “Sunce ćaćino”.

- Ocu Veselku je bilo drago, kao i majci Tatjani. Jedina sam cura u obitelji pa smo otac i ja dosta povezani. Nedavno smo mama i ja svaka na svoju desnu podlakticu tetovirale po jedno krilo, pa smo na taj način povezane. Imam i stariju braću Metea i Vinka, koji se bave turizmom. Baš smo skladna obitelj.

Na gornjem dijelu leđa ima još jednu tetovažu “Only God can judge”.

- To je za mene nešto posebno. A vidjet ćemo hoće li biti još tetovaža.

Marija je završila srednju školu za automehaničarku.

- Ima mnogo žena koje se time bave. Vidjet ćemo gdje su kasnije završiti, no sada sam koncentrirana isključivo na atletiku – zaključila je Marija Tolj.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dkcro 03.09.2019.

    Bar nije tupasta ka kolegica joj

  • contreras 03.09.2019.

    Tetovazu je moj djed i baba imala bolje one s tintom i iglom jna i kriza hahs. Cacino ahaha ko je ovoj dal papire

  • 03.09.2019.

    krkanluk le femme

Komentiraj...
Vidi sve komentare