To je to što me zanima!

Marin izbacio petog nositelja: Fantastično! Imam jasan cilj...

Marin Čilić upisao je veliku pobjedu nad petim nositeljem turnira Andrejem Rubljovom, a u osmini finala čeka ga mladi Kanađanin i deveti tenisač svijeta Felix Auger-Aliassime
Vidi originalni članak

Marin Čilić još jednom je iznenadio sebe, hrvatsku, ali i svjetsku sportsku javnost. Naš najbolji tenisač u sjajnom je nastupu u 3. kolu Australian Opena "pomeo" petog nositelja turnira Andreja Rubljova.

Marin je slavio 7-5, 7-6 (3), 3-6 i 6-3, upisao prvu pobjedu nad ruskim tenisačem još od 2015. godine. No, Australian Open je oduvijek bio teren po njegovom guštu, 2018. godine Čilić je stigao do finala Australian Opena gdje ga je svladao Roger Federer.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Osjećaj je fantastičan, uživao sam u apsolutno svakoj sekundi meča. Bila je to velika bitka, Andrej je odličan tenisač, igrali smo nekoliko puta u prošlosti, uvijek su to bili zanimljivi mečevi. Danas sam stvarno uživao ovdje i pružio jako dobar tenis. Dobro sam ušao u sezonu, stvarno sam kvalitetno igrao dva tjedna u Adelaideu, i ovdje sam odradio već dva jako dobra meča - poručio je poslije velike pobjede Marin Čilić, pa dodao:

- Pogađao sam teške udarce, bio odličan na reternu. I naravno, imao jako dobar servis, to je uvijek važno kada igrate s najboljim tenisačima svijeta. Ako im servirate slabije i date im priliku da vas napadnu, onda ste u problemima. Bio sam agresivan, to mi se isplatilo. Stvarno sam sretan, igram dobar tenis, veselim se sljedećem meču, sada će svaki suparnik biti sve teži i teži. Ali moj je cilj jasan, samo dati sve najbolje od sebe.

Marina Čilića će u osmini finala čekati mladi Kanađanin i deveti tenisač svijea Felix Auger-Aliassime. Ako hrvatski tenisač pređe i tu prepreku, onda bi se u četvrtfinalu mogao obračunati s drugim nositeljem turnira Danilom Medvjedevim.

Najboljem hrvatskom tenisaču ovo je bila tek druga pobjeda nad nekim iz svjetskog Top 10 u posljednje četiri godine, u tom je periodu tek 2020. godine svladao Roberta Bautistu-Aguta.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • nottonightjosephine 22.01.2022.

    Kad je u formi nitko, izuzev mozda Djokovica, mu nista ne moze. Gust ga je ovakvoga gledat'.

  • smrekovaca 22.01.2022.

    ajmo nadal

  • dottie 22.01.2022.

    Augera bi trebao isto proci, ali onda dolazi Novakov nasljednik na 1.mjestu Medvedev

Komentiraj...
Vidi sve komentare