Obavijesti

Sport

Komentari 26

Marin izbacio petog nositelja: Fantastično! Imam jasan cilj...

Marin izbacio petog nositelja: Fantastično! Imam jasan cilj...
4

Marin Čilić upisao je veliku pobjedu nad petim nositeljem turnira Andrejem Rubljovom, a u osmini finala čeka ga mladi Kanađanin i deveti tenisač svijeta Felix Auger-Aliassime

VIDEO

Marin Čilić još jednom je iznenadio sebe, hrvatsku, ali i svjetsku sportsku javnost. Naš najbolji tenisač u sjajnom je nastupu u 3. kolu Australian Opena "pomeo" petog nositelja turnira Andreja Rubljova.

Marin je slavio 7-5, 7-6 (3), 3-6 i 6-3, upisao prvu pobjedu nad ruskim tenisačem još od 2015. godine. No, Australian Open je oduvijek bio teren po njegovom guštu, 2018. godine Čilić je stigao do finala Australian Opena gdje ga je svladao Roger Federer.

Pokretanje videa...

Čilić i Martić uoči Srbije VIDEO

- Osjećaj je fantastičan, uživao sam u apsolutno svakoj sekundi meča. Bila je to velika bitka, Andrej je odličan tenisač, igrali smo nekoliko puta u prošlosti, uvijek su to bili zanimljivi mečevi. Danas sam stvarno uživao ovdje i pružio jako dobar tenis. Dobro sam ušao u sezonu, stvarno sam kvalitetno igrao dva tjedna u Adelaideu, i ovdje sam odradio već dva jako dobra meča - poručio je poslije velike pobjede Marin Čilić, pa dodao:

- Pogađao sam teške udarce, bio odličan na reternu. I naravno, imao jako dobar servis, to je uvijek važno kada igrate s najboljim tenisačima svijeta. Ako im servirate slabije i date im priliku da vas napadnu, onda ste u problemima. Bio sam agresivan, to mi se isplatilo. Stvarno sam sretan, igram dobar tenis, veselim se sljedećem meču, sada će svaki suparnik biti sve teži i teži. Ali moj je cilj jasan, samo dati sve najbolje od sebe.

Marina Čilića će u osmini finala čekati mladi Kanađanin i deveti tenisač svijea Felix Auger-Aliassime. Ako hrvatski tenisač pređe i tu prepreku, onda bi se u četvrtfinalu mogao obračunati s drugim nositeljem turnira Danilom Medvjedevim.

Najboljem hrvatskom tenisaču ovo je bila tek druga pobjeda nad nekim iz svjetskog Top 10 u posljednje četiri godine, u tom je periodu tek 2020. godine svladao Roberta Bautistu-Aguta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka