To je to što me zanima!

Hezonja: Neću igrati na Euru, Aco: Mario je malo frustriran

Težak udarac izborniku Aleksandru Petroviću zadao je Mario Hezonja, rekavši da se neće odazvati reprezentaciji. Petrović ipak nije odustao od Marija s kojim će još razgovarati
Vidi originalni članak

Mario Hezonja (22) otkazao je nastup za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na predstojećem Eurobasketu.Veliki je to udarac za izbornika Aleksandra Petrovića, koji košarkaša Orlanda vidi važnim igračem u rotaciji.

- Mislim da se neću igrati na Eurobasketu, imat ću dugo ljeto s Orlandom, treninzi i sve ostalo. Ne želim sada razgovarati o tome, ali jednostavno ne vjerujem da ću igrati za Hrvatsku - rekao je Mario za košarkaški portal Trend Basket.

Vjerojatno bi bilo mudrije da je svoju odluku prvo rekao izborniku Aleksandru Petroviću, koji ga je nedavno posjetio u Americi, a ne nekom inozemnom mediju.

- Ta njegova odluka je svakako novi moment. Ne znam što da kažem, mislim da je Hezonja trenutačno malo frustriran svojim statusom u klubu - rekao je izbornik.

Petrović neće odustati od Hezonje, najavio je da će razgovarati s mladim košarkašem i pokušati ga uvjeriti da ipak nastupi na Euru za Hrvatsku.

- Treba ga sada pustiti na miru, da završi sezona i da se sve slegne. Pričat ću s njim opet sredinom lipnja pa ćemo vidjeti. Volio bih da promijeni mišljenje, no neću ga puškom tjerati da igra za Hrvatsku - istaknuo je Aco.

Hezonja je za Trend Basket otkrio na čemu će morati raditi kako bi popravio igru.  

- Ovog ljeta usredotočit ću se na konstantnost, prvenstveno u napadačkom dijelu. Želim da moja igra bude kompletna - dodao je Hezonja.

Osvrnuo se i na Darija Šarića, koji je u užem krugu kandidata za osvajanje nagrade 'rookieja' godine. Rekao je da su za Šarića stvari u početku izgledale loše, ali se Šiši snašao.

- Neke su ga stvari na početku frustrirale, ali sad je pronašao svoj prostor u momčadi. Sada igra odlično i nema toga što ne može napraviti - istaknuo je Hezonja.

Hrvatska košarkaška reprezentacija na Eurobasketu će nastupati u skupini C, zajedno s Rumunjskom, Mađarskom, Španjolskom, Češkom i Crnom Gorom. Početak prvenstva je 31. kolovoza, a finale se igra 17. rujna 2017. godine.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Nemo22 31.03.2017.

    Mario,emotivan si. Znam to. Znam te. Molimo te,igraj za repku jer si nam baš TI potreban! Ti! Ti,Šarić,Zubac,Bender i Bogdanović petorka snova! Mario,potreban si nam! Znam.da si razočaran neigranjem lani u tepki onoliko koliko si htio i smatrao da zaslužuješ,jer tvoj kapacitet zaslužuje svih 40minuta igre i nadamo se da se stručni stožer opametio i vezi tebi,ALI i da si i ti malo sazrio. Bez tebe Hrvatska nije dovoljno dobra. Ajde,ne pizdi nego igraj za repku. NBA ti neće pobjeći!

  • zblaae 31.03.2017.

    Decko nece igrat da popravi svoju igru preko ljeta a ne da pravi gluparije citavo ljeto. Preko ljeta se trenira a ne tijekom nba sezone.

  • el magnifico 30.03.2017.

    Ovo ne treba gledati kao nešto loše. Jedan je komentar bio ovdje dobro napisan...Hezonja nije igrač koji će u reprezentaciji igrati po 5-10 min tj.ulazit u igru za pokoju akciju ili šut. On je igrač za veće stvari i za konkretnije uloge. Možda nije za prvu petorku ali za veću ulogu sigurno. U suprotnom da sada ide, s ovakvom formom nebi bio od velike koristi, bio bi frustriran, a i da odigra dobro, Orlandu kao i ostalim NBA ekipama to puno ne znači. Tako da radije nek uloži u sebe, i nek se nametne u klubu. Ima on potencijala za puno više od ovoga. A samim tim i Hrvatska će više profitirat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare