To je to što me zanima!

HRS odabrao: Duvnjak i Žderić su najbolji rukometaši u 2015.

Domagoj Duvnjak po četvrti put zaredom proglašen je za najboljeg rukometaša u izboru Hrvatskog rukometnog saveza, dok je u ženskoj konkurenciji to Marta Žderić
Vidi originalni članak

Domagoj Duvnjak po četvrti put zaredom proglašen je za najboljeg rukometaša u izboru Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), dok je nagradu u ženskoj konkurenciji po prvi put osvojila Marta Žderić.

HRS i Sportske novosti po 22. su put održali izbor najboljeg rukometaša, rukometašice, trenera i sudačkog para godine, pa je tako za trenera godine izabran Zdenko Kordi, a za sudački par godine sedmi put zaredom Matija Gubica i Boris Milošević.

Srednji vanjski Kiela Duvnjak je osvojio 52 boda, dva više od drugog Renata Sulića, dok je treće mjesto zauzeo Luka Stepančić sa 26 bodova.

- Vrlo mi je drago što sam dobio povjerenje svih koji su glasovali. Poštujem sve igrače koji su bili u konkurenciji. Ova nagrada mi je obveza iako znam da Hrvatska ima mnogo dobrih rukometaša i da je bilo tko mogao dobiti ovu prestižnu nagradu. Žao mi je što ne mogu osobno preuzeti nagradu zbog obveza u klubu. Bit će prilike za proslaviti sa suigračima koji su mi svi redom poslali čestitke - poručio je Duvnjak.

Sedam godina uzastopno najbolja igračica bila je Andrea Penezić, a ove godine dominaciju joj je prekinula vratarka Marta Žderić koja je osvojila 65 bodova, jednako kao i Penezić, ali s više dodijeljenih prvih mjesta u glasovanju. Žderić je sa svojom Budućnosti podigla trofej Lige prvakinja na Final Fouru u Budimpešti.

- Osvojila sam zlato i srebro s klubom u protekle dvije godine. Vrlo sam sretna i želim se iskreno zahvaliti svima koji su glasali za mene. Nadam se da će 2016. godina biti uspješna jednako kao i 2015. nadam se da će i s reprezentacijom krenuti na bolje i da ćemo ponovno krenuti na velika natjecanja - rekla je Žderić.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Zdenku Kordiju iz Nexe-a s osvojenih 12 bodova. Kordi je ovu nagradu osvojio ispred Gorana Mrđena, Ivice Obrvana, Željka Babića, Irfana Smajlagića i Slavka Goluže.

HRS je službeno predstavio i logotip Europskog rukometnog prvenstva koje će se 2018. održati u Hrvatskoj.

HRS
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Rea0707 23.12.2015.

    slažemo se

  • Crni_vitez_1 23.12.2015.

    Od kad ivano balic ne igra ne pratim rukomet...jedan jedini..s njim rukometna utakmica izgleda ko' finale LP

  • Šmeker 22.12.2015.

    Sve čestitke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare