To je to što me zanima!

Martial golom spasio Mourinha, ali stajao United 9 milijuna €...

Manchester United u subotu je u 8. kolu Premier lige u zadnjih 20 minuta susreta došao do preokreta protiv Newcastlea za konačnih 3-2, a pogodak Martiala iz 76. minute klub će platiti devet milijuna eura
Vidi originalni članak

Od još jednog kiksa u domaćem prvenstvu spasio se Manchester United u posljednjih 20 minuta susreta s Newcastleom. Gubili su Crveni vragovi sve do 70. minute, a onda su uslijedili golovi Juana Mata, Anthonyja Martiala i Alexisa Sancheza.

Spasili su tako dečki na još neko vrijeme Josea Mourinha, ali Martialov gol klub će skupo platiti - čak devet milijuna eura.

Naime, Francuz je svojim golom za izjednačenje na Old Traffordu aktivirao zanimljivu klauzulu. Anthony Martial u Manchester United je stigao 2015. godine iz Monaca za 41 milijun eura, a uz sve dodatne bonuse francuski je klub mogao zaraditi i do 66 milijuna eura.

VIDEO Čudesni preokret! Sanchez je spasio Mourinha u 90. minuti

Jedan od tih bonusa glasio je da Martial do kraja sezone 18./19. treba u domaćem prvenstvu zabiti 25 golova. Neko vrijeme je bio na brojci od 24, a protiv Newcastlea zabio je i 25., vrijedan čak devet milijuna eura.

U Martialovom ugovoru aktivne su još dvije klauzule. Prema jednoj bi do kraja ove godine trebao još osam puta nastupiti za reprezentaciju, a druga glasi da također do 2019. treba osvojiti Zlatnu loptu.

S obzirom da je za ove dvije klauzule gotovo nemoguće da se ostvare, Monaco će na Martialovom transferu od mogućih 66 milijuna eura zaraditi 'samo' 50.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DraženČičak-GTi 11.10.2018.

    Dobar je al ga treneru j...

  • Joker123 10.10.2018.

    Pa nastupe moze i imat ovisi o rasporedu

  • Dame Dolla 10.10.2018.

    Ono kad skuzis da ce na svjetskom Ronaldo i Messi imati 37 i 35 a mali Mbappe 23. Nevezano za ovaj clanak ali povezem Martiala i Mbappea cesto, strasno je koliko Mart nije napredovao u ovom Mourinhovom sustavu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare