To je to što me zanima!

Mateo Kovačić je prvak svijeta! Chelsea u drami srušio Brazilce

Dvije titule je osvojio s Real Madridom, a sada je nakon europskog s Chelseajem uzeo i svjetski naslov. Finale se protegnulo do produžetaka gdje je isti igrač Palmeirasa skrivio penal pa dobio izravni crveni karton
Vidi originalni članak

Nogometaši Chelseaja su u dramatičnom raspletu finala Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju srušili Palmeiras 2-1 (1-1) tek nakon produžetaka te po prvi put u povijesti osvojili naslov svjetskog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Kovin prijatelj velečasni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što ujedno znači da je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić postao prvak svijeta po treći put u karijeri! Mateo je igrao regularnih 90 minuta, a u produžetku je izašao iz igre.

Dva naslova je osvojio s Real Madridom, a sada je nakon europskog s Chelseajem uzeo i svjetski naslov.

Mreže su mirovale prvih 45 minuta da bi 'plavci' bolje otvorili drugu dionicu. Hudson-Odoi je odličnim ubačajem s boka pronašao Romelua Lukakua, koji je pored dvojice suparničkih igrača bio najviši u skoku pa odlično glavom zakucao loptu u mrežu.

Vodstvo londonske momčadi nije dugo trajalo. U 62. minuti Palmeirasu je dosuđen penal nakon provjere VAR-a. Thiago Silva je u skoku s bivšim stoperom Milana Gustavom Gomezom igrao rukom i situacija je bila prilično jasna.

Najstrožu kaznu realizirao je Raphael Veiga u 64. minuti i sve je ponovno bilo na početku. Rezultat se do isteka regularnog dijela nije mijenjao pa je finale otišlo u produžetke.

A tamo je Luan postao definitivni antijunak. Prvo je skrivio penal igrajući rukom u šesnaestercu koji je u pobjednički pogodak pretvorio Kai Havertz u 117. minuti samo da bi duboko u sudačkoj nadoknadi u 126. minuti dobio izravni crveni karton nakon pregleda snimke.

Treće mjesto osvojio je egipatski Al Ahly koji je s uvjerljivih 4-0 pobijedio Al Hilal, aktualnog pobjednika azijske Lige prvaka.

Inače, Chelsea je drugi put igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva. Prvi puta je nastupio 2012. godine kada je izgubio od Corinthiansa s 0-1. Bilo je to ujedno posljednji put kada je pobjednik europske Lige prvaka izgubio finalnu utakmicu. Svi Europljani su nakon te godine osvajali pehar, a učinio je to madridski Real četiri puta, Bayern dva puta te po jednom Barcelona i Liverpool.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ujo5 13.02.2022.

    Dinamoova škola 💙💪

  • Slajzerizer 13.02.2022.

    Neš ti ekipa na turniru.Za Chelsea su prejadni Uvijek Europa dobije svjetsku sirotinju

  • IskrenDoBola 12.02.2022.

    Mateo Kovačić što stariji to bolji ❤️🇭🇷❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare