To je to što me zanima!

Mbappe srušio Messija! Postao najmlađi igrač s 15 golova u LP

Kylian Mbappe postao je najmlađi strijelac 15 golova Lige prvaka srušivši tako velikog Lea Messija. Mbappe je nakon hat-tricka u 5-0 pobjedi nad Clubom Bruggeom prestigao Messija za gotovo godinu dana...
Vidi originalni članak

Francuska zvijezda u utorak je srušila rekord Lea Messija. Naime, napadač PSG-a  Kylian Mbappe (20) postao je najmlađi igrač koji je zabio 15 golova u Ligi prvaka. Iako se tek vratio na travnjak nakon ozljede, u drugom dijelu pobjede PSG-a nad Clubom Bruggeom 5-0 i postigao hat-trick dovoljan za skidanje Messija s trona. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ušao je u 52. minuti,  a zabio je pogodak samo devet minuta kasnije. Drugi je zabio u 80. kada je sam prošao dva braniča da bi postigao gol, a zatim i hat-trick četiri minute kasnije na asistenciju Di Marie. 

Tako je Mbappe postao najmlađi strijelac Lige prvaka s 15 postignutih golova sa samo 20 godina i 306 dana čime je preskočio i Lea Messija koji je isto postigao s 21 godinom i 288 dana. Messi je svojedobno srušio rekord legende Real Madrida, Raula, koji je to postao s 22 godine i 163 dana.  

OLMOV PRVI GOL U LP-u Oršić: Svi dajemo 100 posto i možemo igrati na ovom nivou

Osim toga, Mbappe je u utorak postao i prva izmjena u Ligi prvaka koja je zabila tri komada nakon Joseba Llorente koji je isto postigao u Villarrealu 2008. godine protiv  Aalborga. 

NIJE DOBIO NI ŽUTI! Ronaldo, aj ti malo na karate! Nokautirao je ruskog golmana

Unatoč problemima sa zadnjom ložom i kvadricepsom, Mbappe je ove sezone ipak ostvario zavidnu sezonu u francuskoj Ligue 1 kada je u samo pet nastupa zabio dva gola i tri puta asistirao.Nastavak je to sjajne prošle sezone kada je u zabio 39 golova, od čega 33  u francuskom prvenstvu, i postigao 17 asistencija. 

Samo su mu tri gola nedostajala da osvoji Zlatnu kopačku koju je i prošle sezone uzeo Messi po 6. put. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • biberrr 23.10.2019.

    Najbolji mladi igrač svijeta i nas je uništio u finalu SPa.

  • 23.10.2019.

    Svi znamo da se Mbape lani nije ozljedio da bi bio Zkopacka...a posebno da nije i Neymar te da pariz nije pao tada u formi...i bili trebao osvojit ZL-nebi..toliko o tim golovima Messia...

  • 23.10.2019.

    Lika zovu novim Henryem, a realno nema nikakvu vjestinu naspram velikog Thierrya.

Komentiraj...
Vidi sve komentare