To je to što me zanima!

Medicinska sestra sanja zlato na Olimpijskim igrama 2020.

Fatima Diame velika je španjolska nada za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine u skoku u dalj i troskoku. Prošle godine bila je peta na Europskom prvenstvu. Ide u školu za medicinske sestre
Vidi originalni članak

Fatima Diame (21), španjolska atletičarka senegalskih korijena, jedna je od nadolazećih zvijezda u Španjolskoj i sportašica za koju se nadaju da će im donositi zlata s Olimpijskih igara u troskoku i skoku u dalj. 

- Prošle godine sam bila prvakinja Španjolske i peta u Europi. Skočila sam preko 14 metara u troskoku te izborila Svjetsko prvenstvo u Londonu. Kako je počela 2018., mislim da bih ove godine mogla još bolje - kaže 21-godišnja Fatima, koja je 2016. godine doživjela tešku ozljedu gležnja zbog koje je propustila Olimpijske igre.

Ove godine ima 6.68 metara u skoku u dalj što joj je najbolji rezultat na otvorenom.

U dvorani ima 6.40 metara što je ostvarila s nepunih 18 godina još kao juniorka. U troskoku najbolji rezultat joj je iz prošle godine 14.03 metra na otvorenom.

U dvorani ima 12.92 metra.

Ovu je godinu startala sa zlatom u troskoku na Mediteranskim igrama do 23 godine i srebrom na istom natjecanju, ali u skoku u dalj. Među seniorkama osvojila je dvije bronce na Mediteranskim igrama, u skoku u dalj i troskoku. 

- Samo da ne bude ozljeda. Počela sam skakati s 14 ili 15 godina i pronašla sam se u tome - kaže Fatima, čiji su skokovi među najgledanijima na YouTubeu.

Nije ni čudno kad se zna da su troskok i skok u dalj muškarcima vjerojatno najomiljenije atletske discipline. Kad se na to doda da je Fatima među najatraktivnijim atletičarkama, dobije se dobitna kombinacija. 

Inače, Fatima ide u školu za medicinske sestre.

- Ponekad je jako teško uskladiti atletske obaveze i one u medicinskoj školi. U početku je bilo jako teško jer sam zbog treninga propuštala satove u školi, a kad bih konačno došla u školu, nakon nastave bila sam preumorna družiti se s prijateljima. Ali navikneš se. To je život profesionalnog sportaša - dodala je 21-godišnja atletičarka.

ZABAVA! KVIZ: Koji je sport idealan za vas?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • DamTi18cm 03.09.2018.

    Prava spanjolka...slatka.

  • bianconeri_zgb 02.09.2018.

    Ovo je fatima iz prnjavora

  • zagi2 02.09.2018.

    Pokidao bi ju ko derpe playboy

Komentiraj...
Vidi sve komentare