To je to što me zanima!

Messi na odmoru, a Barca opet kiksala! Unitedov spas u 93.

Barcelona kod kuće nije mogla pobijediti ni Eibar, završilo je mršavih 1-1, dok je u Premier ligi Manchester United u 93. minuti srušio Wolverhampton. Junak je bio Rashford
Vidi originalni članak

Nogometaši Eibara priredili su iznenađenje odigravši u susretu 16. kola španjolskog prvenstva na Camp Nou 1-1 protiv Barcelone koja je igrala bez Lionela Messija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Messi je propustio zadnju utakmicu Barcelone ove godine nakon što mu je klub dopustio da produlji odmor u Argentini.

Kako pišu španjolski mediji, Argentinac je u Rosariju gdje ljetuje s obitelji. Messi je počeo 17 od 20 Barceloninih utakmica ove sezone u svim natjecanjima i s deset pogodaka vodeći je strijelac u momčadi.

Bez njega, Katalonci nisu uspjeli slomiti jednog od davljenika odigravši skromnih 1-1.

Barca je mogla do prednosti već u osmoj minuti, no Martin Braithwaite je promašio kazneni udarac pucajući pored gola. Braithwaite je u 25. minuti zatresao suparničku mrežu, no njegov je pogodak poništen zbog zaleđa nakon video pregleda.

Domaćin je u prvom poluvremenu uputio svega četiri udarca, od kojih samo jedan u okvir gola, što je najmanje u prvom poluvremenu na Camp Nouu ove sezone u svim natjecanjima.

Gosti su poveli u 58. minuti preko Kikea, a izjednačio je Ousmane Dembele u 67. minuti. U preostalom vremenu Barca je jurila pobjedu, ali nije uspjela zabiti i drugi gol.

U prvom susretu ovoga kola Sevilla je pobijedila Villarreal sa 2-0 probivši se na četvrto mjesto Primere.

Najbolji igrač utakmice bio je Lucas Ocampos koji je u osmoj minuti realizirao jedanaesterac, a potom u 53. minuti asistirao Youssefu En-Nesyrijua za 2-0.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Sevillu do 76. minute.

Sevilla je ovom pobjedom skočila na četvrto mjesto sa 26 bodova koliko ima Villarreal na petoj, ali i Real Sociedad na trećoj poziciji. 

Na vrhu su Atletico i Real Madrid sa po 32 boda, a Barca je na skromnom šestom mjestu sa 25 bodova.

Na engleskim, pak, travnjacima nogometaši Manchester Uniteda svladali su na svom Old Traffordu Wolverhampton s 1-0 (0-0) pogotkom u trećoj minuti sučevog dodatka i tako su došli na drugo mjesto engleske Premier lige i dva boda zaostatka za vodećim Liverpoolom.

Obrana Wolverhamptona je 93 minute bile neprobojna, a onda je Marcus Rashford, uz veliku pomoć nesretnog braniča gostiju Romaina Saissa od kojeg se lopta odbila i prevarila vratara Patricija, uspio postići pogodak vrijedan velika tri boda.

Nogometaši Leeds Uniteda s uvjerljivih su 5-0 slavili na gostovanju kod West Bromwich Albiona u 16. kolu engleskog prvenstva, dok je Arsenal s minimalnih 1-0 slavio kod Brightona i tako došao do druge uzastopne pobjede.

Nasljednik Slavena Bilića na klupi WBA Sam Allardyce, čija je momčad prije dva dana otela Liverpoolu bod na Anfieldu, nije se dobro proveo u sudaru s Leedsom na domaćem terenu. Izabranici Marcela Bielse protutnjali su Hawthornsom i slavili sa 5-0.

Već prvi pogodak je upućivao na moguću katastrofu, kad je u 9. minuti Romaine Sawyers išao vraćati loptu prema vrataru Johnstoneu bez da je prvo pogledao njegovu poziciju i sa više od 20 metara poslao loptu u vlastitu mrežu. Od 31. do 40. minute gosti su triput zatresli mrežu domaće momčadi, a strijelci su bili Alioski (31), Harrison (36) i Rodrigo (40) uz pomoć O'Sheae od kojeg se lopta odbila i promijenila putanju. Za 'petardu' Leedsa pogodio je Raphinha u 72. minuti.

Za drugu uzastopnu pobjedu Arsenala zaslužan je Alexandre Lacazette koji je u 66. minuti postigao jedini pogodak na utakmici u Brightonu. 'Topnici' su zadnji i jedini put u ovoj sezoni spojili dvije pobjede na početku, kad su u prva dva kola svladali Fulham i West Ham.

Southampton i West Ham su odigrali miroljubivih 0-0, a Burnley je osvojio važna tri boda protiv 'davljenika' Sheffield Uniteda. Za minimalnih 1-0 strijelac je bio Mee u 32. minuti.

Vodeći Liverpool ima 32 boda, tri više od Leicestera i Evertona, s time da "lisice" imaju utakmicu više.

Southampton je na devetom mjestu sa 26 bodova, koliko ima i skupina momčadi koje se protežu do petog mjesta. West Ham je deseti sa 23 boda, koliko ima i Leeds na 11. poziciji. Arsenal je na 13. mjestu sa 20 bodova.

WBA sa osam bodova  i Sheffield United sa samo dva prikovani za dno ljestvice, a u zoni ispadanja je i Fulham sa 11 bodova i utakmicom manje. Brighton je sa 13 bodova prvi iznad zone ispadanja, a ispred njega je sa 16 bodova Burnley. (ab)

Idi na 24sata

Komentari 21

  • bakaslis 30.12.2020.

    Završila je njegova era u Barceloni... Bilo je lijepo dok je trajalo, a na ljeto svak na svoju stranu, tako je čini se najbolje... Kao što je Cruyffova trenerska era završila u Ateni u režiji Dejana Savičevića i Capella, tako je sada vrijeme za novi rement... Mozda prođe i koja godina bez trofeja, ako na klupi bude Koeman to je amen.. Međutim i prije je Barca znala krenuti od nule, za one koji prate Barcu od pojave Messija prije je bilo više razočarenja nego veselja na Camp Nou

  • nogofil 30.12.2020.

    Meni kao navijaču Barcelone srce je jače zakucalo kad je ušao Busquets. Miskio sam to je sada šansa - naravno za protivnika. Nisu je iskoristili, a tim ulaskom naša i zadnja je propala.

  • 30.12.2020.

    Prošlo je vrijeme Barce

Komentiraj...
Vidi sve komentare