To je to što me zanima!

Messi na udaru aktivista: Za to što je napravio prosječnom Francuzu treba čak 150 godina

Messijev privatni zrakoplov odradio je 52 leta od 1. lipnja do 31. kolovoza, od čega 30 interkontinentalnih i 14 transatlantskih, a u zraku je bio ukupno 368 sati
Vidi originalni članak

Lako se može pretpostaviti da Greta Thunberg i nije najveća obožavateljica Lionela Messija. Posebice nakon što je francuski magazin L'Equipe objavio da je igračev privatni zrakoplov ispustio 1502 tona ugljikovog dioksida (CO2) od početka lipnja do kraja kolovoza...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da! Napadač PSG-a našao se na meti aktivista za zaštitu okoliša zbog učestalog korištenja zrakoplova, a kontroverzno im je što on nije jedini koji ga je koristio, već ga je ustupio na korištenje obitelji i prijateljima.

Messijev privatni zrakoplov odradio je 52 leta od 1. lipnja do 31. kolovoza, od čega 30 interkontinentalnih i 14 transatlantskih, a u zraku je bio ukupno 368 sati pri čemu je ispustio emisiju ugljika koju bi prosječni francuski državljanin ispustio za više od 150 godina. No, Messi, jasno, nije prosječni Francuz... To je jedan od najboljih nogometaša u povijesti koji si može nakon naporne sezone priuštiti obilazak svijeta, pa i ustupiti ga najbližima. 

Nakon sezone prilagodbe, Argentinac napokon pokazuje zašto su katarski šeici uložili silan novac u njega. U 11 utakmica zabio je šest golova i upisao još osam asistencija. Sjajna statistika za jednog 35-godišnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO Navijač je krenuo na Messija. Osmorica su ga morala iznijeti PROBLEMI U PARIŠKOM RAJU VIDEO Novinar pitao Neymara o odnosu s Mbappéom. Brazilac promijenio izraz lica i zanijemio

A bliži se i Svjetsko prvenstvo u Kataru. Messi je s Argentinom osvojio U20 SP, Olimpijske igre 2008., a nedavno i Copa Americu. 'Gaučosi' će u Kataru biti u užem krugu favorita, a s Messijem u sjajnoj formi baš sve je moguće.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • noelsz 01.10.2022.

    Prosječan Franuz nema avion, eventualno ima auto

  • Tko sere 55 01.10.2022.

    Zašto se ovi aktivisti ne odreknu svih prijevoznih sredstava i idu pješke. Jer električni auto indirektno zagađuje okoliš. A i za biciklu tko zna koliko se Co2 ispustila tvrtka koja proizvodi taj bicikl.

  • Prki 01.10.2022.

    Ova Greta je jedno od najiritantnijih stvorenja koje se ikada kretalo zemljom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare