To je to što me zanima!

Messija šokirao cirkus u Barci: Bartomeua optužili za korupciju

U akciji je nemilosrdna katalonska policija, Los Mossos. El Mundo javlja kako su predsjednika Barcelone optužili za korupciju i stjecanje osobne financijske koristi na štetu kluba. Da, znamo... Zvuči poznato
Vidi originalni članak

Nema kraja neredu koji je u Barceloni napravio predsjednik Josep Maria Bartomeu. Košmar je, zapravo, svaki dan sve veći, a sada već i predstavnici zakona u Kataloniji najavljuju nešto što nama u Hrvatskoj zvuči i predobro poznato: glavni čovjek kluba bit će optužen za korupciju i stjecanje osobne financijske koristi na štetu kluba.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitić se gospodski maknuo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Katalanska policija, poznati Los Mossos, imaju pripremljene dokaze i pitanje je trenutka kada će Bartomeu biti sproveden pred suca pa onda i u pritvor u kojem će čekati suđenje, javlja El Mundo.

Optužbe se odnose na dobro poznati 'Barcagate' s početka ove godine kada je radio Cadena Ser objavio kako je u posjedu dokumenata koji dokazuju da je klub platio kompaniji 'I3 Ventures' masnu lovu da bi smišljenom i prljavom javnom kampanjom narušavala ugled mnogih sa Bartomeuove crne liste, uključujući Lea Messija i Gerarda Piquea.

KOŠMAR U KATALONIJI Skandal: Barca unajmila tvrtku da blati Messija, a hvali gazdu?

Klupske legende Xavi Hernandez, Carles Puyol i Pep Guardiola također su bili među metama, zajedno s dvojicom biznismena koji su najavili da će se kandidirati za predsjednika Barcelone na sljedećim izborima - Victorom Fontom i Agustijem Beneditom.

Bartomeu je, tvrde Los Mossos, ''I3 Venturesu' platio šest puta veći iznos od uobičajenog kod angažiranja PR-kompanije, a taj je nesrazmjerno veliki broj nula (i činjenica da je sve išlo s klupskog računa) upalio alarm među istražiteljima.

Cijeli je skandal buknuo u veljači ove godine, Bartomeu je žestoko demantirao navode koje je emitirao Cadena Ser, a sad će tu istu priču moći ponoviti na - nizu ročišta, kao optuženik.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • tomislav_5 04.09.2020.

    8000E placa, hahaha ma kakva institucija. Real je najlopovskiji klub u povijesti nogometa. Čak je i Raul jednom izjavio da se tamo vježba simuliranje i vršenje pritiska na suce...

  • 04.09.2020.

    najodvratnijo klub na svijetu

  • 8000E placa!sigurna Hrvatska!😂 04.09.2020.

    Gdje su sada oni GOATI??? Sto ste podrzavali glumu,padavicare,pljuvali po sudcima,trazili odvajanje Katalonije a u samom njezinu srcu gluma,korupcija....a stalno kukanje na Madrid...ovaj me klub uvelike podsjeca na Ajduk!!!!! Vi se sa Madridom ne mozete usporedit,Real je institucija za razliku od ovog vaseg jada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare