To je to što me zanima!

Messi zabio gol i srušio Brazil, obje momčadi promašile penal

U jednom od najvećih nogometnih klasika, nogometna reprezentacija Argentine je u prijateljskom susretu u Riyadu pobijedila Brazil sa 1-0, a gol odluke zabio je Lionel Messi u 13. minuti nakon promašenog penala
Vidi originalni članak

Argentina je nakon dvije godine pobijedila Brazil (1-0). Nakon dugo vremena Scalonijevi izabranici su izgledali dobro na terenu i bili u potpunosti dominantni nad Brazilom koji ipak može žaliti jer je Gabriel Jesus promašio penal u 10. minuti, a ubrzo nakon toga su primili gol. Zabio je Leo Messi.

Bio je to njegov prvi nastup u dresu 'Gauča' nakon što je bio isključen u susretu za treće mjesto na Copa Americi protiv Čilea u srpnju ove godine, a potom suspendiran. Messi je nakon utakmice odbio medalju za treće mjesto izjavivši kako su suci na turniru bili korumpirani i kako je Brazil morao pobijediti.

- Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu - kazao je tada, a za 'nagradu' je suspendiran na tri utakmice. U reprezentaciju se vratio upravo za dvoboj protiv Brazila od kojeg je Argentina izgubila u polufinalu Cope.

Dvoboj "Gauča" i "Selecaoa" razriješio je pogodak Barcelonina majstora u 13. minuti utakmice. Messi prije toga nije iskoristio jedanaesterac, njegov udarac obranio je Alisson, ali je Messi ispravio pogrešku pospremivši u mrežu odbijanac. Samo pet minuta ranije kazneni udarac nije iskoristio niti brazilski napadač Gabriel Jesus, koji je pucao pored gola.

Argentina je posljednji put pobijedila najvećeg suparnika u lipnju 2017. u prijateljskom susretu igranom u Melbourneu, također rezultatom 1-0. Brazil je ovim porazom produžio niz bez pobjede na zadnjih pet utakmica, dok je Argentina produžila niz bez poraza na također, pet utakmica.

Za Brazil nije nastupio Neymar koji se ozlijedio 13. listopada u prijateljskom susretu protiv Nigerije. Idući nastup Brazil će imati u utorak protiv Južne Koreje u Abu Dhabiju, dok je Argentina u ponedjeljak trebala igrati protiv Urugvaja u Tel Avivu, ali je susret otkazan zbog sigurnosnih razloga.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • imasavage 15.11.2019.

    Ok penal po meni i nije bas bio, al sta ima veze. Prijateljska ko to gleda uopce. Neka i oni dobiju koji put Brazil pa da se Copa malo zapali i s njihove strane. Treba Copi i SPu prava Argentina. Po igracima je prava al ne valja tu puno toga. Osvojit ce doma jedino na misice, ludost i agresivnost. Mislim da je Brazil najjaci, ali em su osvojili ovu godinu, em ce Neymar vjv igrat ako se ne ozlijedi pa ce drugi bit manje vidljivi. Neymar je igracina naravno, ali imaju vecu slobodu svi bez njega. Vidjeti cemo. Ni Urugvaj ne treba otpisati. Drugi su mislim ispuhani, Cile pogotovo. Kolumbija uvijek nesto pa nista. Peru je uvijek opasan. Drugo je senzacija

  • markobababa 15.11.2019.

    Messi simulirao penal i jos ga promasio i pospremio odbijanac bog nogometa haha.

  • AnteBralo 15.11.2019.

    Penaldo

Komentiraj...
Vidi sve komentare