To je to što me zanima!

Messijeva taktika: Zašto Leo ne dira loptu na početku utakmice?

Jedan od najboljih nogometnih igrača svijeta Lionel Messi ima briljantnu taktiku pomoću koje njegova igra u kasnijim minutama utakmice postaje efikasnija. Sve je razotkrio Ernest Valverde
Vidi originalni članak

Prema navodima bivšeg menadžera Barcelone, Ernesta Valverdea, Lionel Messi (33) baš se i ne uključuje u igru svoje momčadi tijekom uvodnih minuta utakmice, ali za to ima genijalno objašnjenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi tehnicira s WC papirom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sjajnom prilogu o tome kako se Barcelona priprema za budućnost nogometa, 56-godišnjak, koji je 2017. zamijenio Luisa Enriquea na mjestu menadžera, opisuje koliko od njegovih igrača tumači igru.

- Ne možete razmišljati, morate igrati - izjavio je za Financial Times, no priznaje kako je Messi iznimka u toj metodologiji te kako često uzima "prve minute" svake utakmice za interpretaciju.

Umjesto da se odmah ubaci u ritam utakmice, on ignorira loptu i proučava protivničke braniče krećući se oko njih. Messi prati svaki korak do nevjerojatnog detalja, analizirajući pritom kretnje protivnika i tražeći slabosti u njihovoj igri. 

- Kako utakmica odmiče on postaje sve aktivniji. Savršeno prepoznaje slabosti svojih protivnika - rekao je Valverde.

U istom prilogu, bivši predsjednik kluba Josep Bartomeu, govori kako su neki igrači odbijali ponude Barcelone zbog nevjerojatne konkurencije unutar momčadi. Kada imate igrače poput Messija, Xavija i Andresa Inieste proteklih je godina bilo veoma teško probiti se među prvih 11. 

- U Barcelonu nisu stigli svi igrači koje sam želio dovesti. Postoje primjeri koje ne mogu imenovati, ali su to veoma važni igrači u drugim klubovima. Rekli smo im kako ih želimo dovesti, bili su veoma uzbuđeni dok naposljetku nisu zaključili: "Ne mogu potpisati za Barcelonu jer ću sjediti na klupi" - izjavio je Bartomeu.

Jedno je sigurno, Barcelona neće moći zamijeniti Messija za našeg života. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nogofil 25.12.2020.

    A zašto,se ne objavi koliki mu je prosjek golova po utakmici, kloiko ima asistencija, koliko neviđenh dribinga. I sad bi trebao još trčati kao Pedro. Ljudska zavist i zloba uvijek će naći neke razloge da se umanji nečija genijlnost.

  • Demokracija nasa 24.12.2020.

    HAHAHAHA zasto ne objavite da mu je prosjek u citavoj karijeri 4-5 kilometara po utakmici pretrcanih a u prosjecnog igraca 7-8, to se pokusava sakriti njegovo ne zalaganje lazima da prati igrace.

  • komentator__Luka 24.12.2020.

    da takne nebi ništa postigao da

Komentiraj...
Vidi sve komentare