Obavijesti

Sport

Komentari 22

Messijeva taktika: Zašto Leo ne dira loptu na početku utakmice?

Messijeva taktika: Zašto Leo ne dira loptu na početku utakmice?

Jedan od najboljih nogometnih igrača svijeta Lionel Messi ima briljantnu taktiku pomoću koje njegova igra u kasnijim minutama utakmice postaje efikasnija. Sve je razotkrio Ernest Valverde

VIDEO

Prema navodima bivšeg menadžera Barcelone, Ernesta Valverdea, Lionel Messi (33) baš se i ne uključuje u igru svoje momčadi tijekom uvodnih minuta utakmice, ali za to ima genijalno objašnjenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi tehnicira s WC papirom

Pokretanje videa...

Leo Messi tehnicira WC papirom 00:19

U sjajnom prilogu o tome kako se Barcelona priprema za budućnost nogometa, 56-godišnjak, koji je 2017. zamijenio Luisa Enriquea na mjestu menadžera, opisuje koliko od njegovih igrača tumači igru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne možete razmišljati, morate igrati - izjavio je za Financial Times, no priznaje kako je Messi iznimka u toj metodologiji te kako često uzima "prve minute" svake utakmice za interpretaciju.

Umjesto da se odmah ubaci u ritam utakmice, on ignorira loptu i proučava protivničke braniče krećući se oko njih. Messi prati svaki korak do nevjerojatnog detalja, analizirajući pritom kretnje protivnika i tražeći slabosti u njihovoj igri. 

La Liga Santander - Real Valladolid v FC Barcelona

- Kako utakmica odmiče on postaje sve aktivniji. Savršeno prepoznaje slabosti svojih protivnika - rekao je Valverde.

U istom prilogu, bivši predsjednik kluba Josep Bartomeu, govori kako su neki igrači odbijali ponude Barcelone zbog nevjerojatne konkurencije unutar momčadi. Kada imate igrače poput Messija, Xavija i Andresa Inieste proteklih je godina bilo veoma teško probiti se među prvih 11. 

- U Barcelonu nisu stigli svi igrači koje sam želio dovesti. Postoje primjeri koje ne mogu imenovati, ali su to veoma važni igrači u drugim klubovima. Rekli smo im kako ih želimo dovesti, bili su veoma uzbuđeni dok naposljetku nisu zaključili: "Ne mogu potpisati za Barcelonu jer ću sjediti na klupi" - izjavio je Bartomeu.

Jedno je sigurno, Barcelona neće moći zamijeniti Messija za našeg života. 

La Liga Santander - Real Valladolid v FC Barcelona
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića