Sport

Komentari 22

Messijeva taktika: Zašto Leo ne dira loptu na početku utakmice?

Messijeva taktika: Zašto Leo ne dira loptu na početku utakmice?

Jedan od najboljih nogometnih igrača svijeta Lionel Messi ima briljantnu taktiku pomoću koje njegova igra u kasnijim minutama utakmice postaje efikasnija. Sve je razotkrio Ernest Valverde

Prema navodima bivšeg menadžera Barcelone, Ernesta Valverdea, Lionel Messi (33) baš se i ne uključuje u igru svoje momčadi tijekom uvodnih minuta utakmice, ali za to ima genijalno objašnjenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi tehnicira s WC papirom

U sjajnom prilogu o tome kako se Barcelona priprema za budućnost nogometa, 56-godišnjak, koji je 2017. zamijenio Luisa Enriquea na mjestu menadžera, opisuje koliko od njegovih igrača tumači igru.

- Ne možete razmišljati, morate igrati - izjavio je za Financial Times, no priznaje kako je Messi iznimka u toj metodologiji te kako često uzima "prve minute" svake utakmice za interpretaciju.

Umjesto da se odmah ubaci u ritam utakmice, on ignorira loptu i proučava protivničke braniče krećući se oko njih. Messi prati svaki korak do nevjerojatnog detalja, analizirajući pritom kretnje protivnika i tražeći slabosti u njihovoj igri. 

La Liga Santander - Real Valladolid v FC Barcelona

- Kako utakmica odmiče on postaje sve aktivniji. Savršeno prepoznaje slabosti svojih protivnika - rekao je Valverde.

U istom prilogu, bivši predsjednik kluba Josep Bartomeu, govori kako su neki igrači odbijali ponude Barcelone zbog nevjerojatne konkurencije unutar momčadi. Kada imate igrače poput Messija, Xavija i Andresa Inieste proteklih je godina bilo veoma teško probiti se među prvih 11. 

- U Barcelonu nisu stigli svi igrači koje sam želio dovesti. Postoje primjeri koje ne mogu imenovati, ali su to veoma važni igrači u drugim klubovima. Rekli smo im kako ih želimo dovesti, bili su veoma uzbuđeni dok naposljetku nisu zaključili: "Ne mogu potpisati za Barcelonu jer ću sjediti na klupi" - izjavio je Bartomeu.

Jedno je sigurno, Barcelona neće moći zamijeniti Messija za našeg života. 

La Liga Santander - Real Valladolid v FC Barcelona

Najčitaniji članci