To je to što me zanima!

Metličić razočaran: Pa kakvi su to kriteriji za izbor domaćina?!

Norvežani su odustali od organizacije, kao da su znali da će se igrati u Danskoj, koja je i njima kao domaći teren, kaže Pero Metličić razočaran IHF-ovim izborom
Vidi originalni članak

Od novog rukometnog spektakla u Spaladium areni na žalost neće biti ništa. IHF je odlučio da će domaćin naše skupine kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. biti danski Herning.

- A što reći na to. Ionako su kvalifikacije teške, a ovako će biti još i teže. Bilo bi lijepo da se ponovio spektakl iz 2009., pogotovo što se kvalifikacije igraju svega dva mjeseca nakon EP-a, dok su navijači još vrući, ali što je tu je - slegnuo je ramenima Petar Metličić, koji nije pretjerano iznenađen odlukom IHF-a.

- Šteta, žao nam je, ali ne znam koliko smo mi uopće imali realne šanse. Kriteriji su nejasni, odnosno, uopće ne znam kakvi su, jer su Danci dobili i ženske i muške kvalifikacije. Malo je to čudno, pogotovo nakon što su Norvežani odustali od organizacije, kao da su unaprijed znali da će se igrati u Danskoj, koja će njima praktično biti domaći teren.

Skandinavski rukometni lobi očito je prejak.

- Nije tajna da su oni jači nego mi, ali do sada su uvijek prednost organizacije imale najbolje plasirane reprezentacije sa SP-a - otkriva Metličić, koji već gleda prema turniru, koji se igra od 8-10. travnja u Herningu.

- Ako se ne dogodi neko čudo, u koje iskreno ne vjerujem, putujemo u Dansku. Turnir je usred tjedna, pitanje je u kakvom će stanju biti igrači, tko će biti zdrav, a tko ozlijeđen... Malo je glup termin, moglo se to i bolje isplanirati, ali nema plakanja, nikad nam nije bilo lako, pa neće ni sada. Idemo po novi izazov, treba dobiti ili Dance ili Norvežane za prolaz, cilj je izboriti Rio. Zaslužili su momci nastaviti niz velikih natjecanja, ali i otići na Olimpijadu, gdje ih velika većina nije bila - kaže Metličić, oduševljen sjajnim rezultatom u Poljskoj.

- Krenuli smo u pomlađivanje reprezentacije i moram priznati da me iznenadilo da je rezultat došao ovako rano. Dobro smo se spremili unatoč velikim problemima i kad se podvuče crta, moram biti zadovoljan. Možda je malo prerano, ali za dobre vijesti nikad nije prerano. Nema vremena za uživanje, idemo po nastup u Riju, gdje želimo braniti broncu iz Londona.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • miroslav12 06.02.2016.

    a sta se cudis,to je bilo za ocekivati.ipak je hrvatska mala zamlja i sikaniraju je svi tko god stigne,ali ipak ako smo mogli poljake razvaliti na njihovom terenu onda mozemo i dance i norvezane,a mislim da cemo trebati sve tri pobijede,jer se bojim dogovora izmedju danske i norveske,pogotovo ako ce oni igrati medjusobno u zadnjem kolu

  • bare000 06.02.2016.

    ma ovi decki trebaju dudlat kitu magarcu

  • libeluli 05.02.2016.

    Samo neka se sredi zdravstveno stanje u ekipi... neka se vrate Ivić, Stepančić i možda još netko

Komentiraj...
Vidi sve komentare