To je to što me zanima!

'Mi smo bili bez Marina Čilića pa je ovakav rezultat i realan'

Pokazali smo da u bilo kojoj kombinaciji imamo jako dobre igrače u parovima, u raznim kombinacijama smo pobjeđivali, tako da vjerujem da će bilo koja odluka biti ispravna. Mora biti, rekao je Krajan
Vidi originalni članak

Hrvatska i kanadska Davis Cup reprezentacija u subotnji dvoboj parova ulaze izjednačene, nakon što su u petak, prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine u osječkom Gradskom vrtu, Borna Ćorić i Denis Shapovalov opravdali ulogu favorita i donijeli po bod svojim reprezentacijama, pobjedama nad Vasekom Pospisilom (3-6, 6-2, 6-3, 6-2), odnosno Viktorom Galovićem (6-4, 6-4, 6-2).

- Rezultat je realan. Igrači koji su dobili svoje mečeve, bili su dominantni i uvjerljivi, tako da nemamo za čim žaliti. To smo na neki način i priželjkivali, s obzirom da danas još nismo imali Marina, a sad ga imam priliku staviti. Vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti već u subotu ili ga ostaviti za nedjelju, ali sad polako ulazimo i u veću ulogu favorita, kad imamo Marina na terenu - rekao je izbornik naše reprezentacije Željko Krajan.

ODLIČNO OTVARANJE Borna Ćorić okrenuo Pospisila, Hrvatska je osvojila prvi bod...

Ovakvim raspletom prvog dana, subotnji dvoboj parova i bod koji će osvojiti pobjednička reprezentacija dodatno dobiva na težini. Kanadski izbornik Frank Dancevic potvrdio je da će u subotu ostati pri nominiranom paru, 45-godišnjem Danielu Nestoru i 27-godišnjem Vaseku Pospisilu, dok je Željko Krajan i dalje ostao suzdržan glede para koji će istrčati u subotu.

- Nismo imali Marina da s nama trenira parove pa su s te strane Dodig i Škugor bili sigurnija opcija. No, neke stvari su se sad promijenile. Pokazali smo da u bilo kojoj kombinaciji imamo jako dobre igrače u parovima, u raznim kombinacijama smo pobjeđivali, tako da vjerujem da će bilo koja odluka biti ispravna. Mora biti - rekao je Krajan.

Naš drugi igrač u petak bio je Viktor Galović. Jedan 'break' u prvom ili drugom setu zakomplicirao bi 18-godišnjoj ljevorukoj kanadskoj senzaciji Denisu Shapovalovu put prema pobjedi. Nažalost, nije u tome uspio pa je nakon 110 minuta borbe morao priznati premoć devet godina mlađem suparniku koji ga je impresionirao.

- Igrao sam sa Top 100 igračima i pobjeđivao neke. No, nisam nikada igrao protiv nekoga tko igra tako brzo. Reternira nenormalno. Servirao sam 200 na sat, blizu crtama, ali je svejedno reternirao i to duboko, pod noge. Mislim da bi mogao jako brzo u prvih deset  -rekao je Galović.

KANADA IZJEDNAČILA U OSIJEKU Galović bez šanse! Shapovalov lako do pobjede za izjednačenje

Shapovalov je bio doista impresivan, baš kao i Borna Ćorić nakon gubitka prvog seta. Prema onome što su pokazali, u nedjelju nas od 14 sati čeka veliki obračun koji će jednoj reprezentaciji donositi ukupnu pobjedu, a drugoj ostanak u meču.

- Shapovalov je možda ostavio atraktivniji dojam na terenu, ali svi znamo kakav je Borna kad igra u Davis Cupu i kad igra protiv nekog iz svoje generacije, koliko ga to motivira i koliko ne želi izgubiti takav meč pa se nekad digne i iznad trenutačne forme. Vjerujem da će to biti prvi od njihovih brojnih mečeva u sljedećih desetak godina - zaključio je Željko Krajan.

Shapovalov po četvrti put igra za reprezentaciju. Izljev bijesa u kojem je napucao loptu i pogodio glavnog suca prije godinu dana u dvoboju s Velikom Britanijom i bio diskvalificiran, Kanađane je koštao poraza. No, kad Shapovalov pobjeđuje, do sada je pobjeđivala i Kanada.

- Nisam ni znao da postoji takva tradicija. Nadam se da ćemo u parovima osvojiti jako važan bod, a onda ćemo vidjeti što donosi nedjelja. Borna je težak suparnik, malo je duže na Touru i imao malo više iskustva. Protiv Vaseka je igrao odlično, vrlo čvrsto. Bit će težak meč, ali vjerujem u svoje mogućnosti, mislim da igram jako dobar tenis i mislim da mogu pobijediti, bez obzira tko mi je suparnik - optimističan je najbolji tenisač svijeta među tinejdžerima.

NE SLAŽE SE S IZBORNIKOM Svađa je tako jaka?! Pavić na košarci umjesto uz Hrvatsku

Zemljana podloga, tvrdi Shapovalov, neće biti prednost za Ćorića.

- Zemlja mi odgovara. Ljevoruk sam pa mogu dobro koristiti 'kick' servis. Mogu svojim udarcima dobro otvarati teren. U posljednjih godinu dana sam se počeo stvarno dobro osjećati na zemlji.

S druge strane, hrvatski izbornik smatra da je izbor zemljane podloge bio pun pogodak.

- Već prvog dana se pokazao kao najbolji izbor za nas, jer Pospisil ima kvalitetu i bio bi puno opasniji suparnik na tvrdoj podlozi. Siguran sam da smo pogodili s podlogom.

Subotnji dvoboj parova u osječkoj dvorani Gradski vrt započinje u 14 sati, a izbornici do sat vremena prije početka meča mogu promijeniti igrače koje su nominirali u četvrtak na ždrijebu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 02.02.2018.

    Želim da sutra kumovi izađu na teren...

Komentiraj...
Vidi sve komentare