Obavijesti

Sport

Komentari 90

Borna Ćorić okrenuo Pospisila, Hrvatska je osvojila prvi bod...

Borna Ćorić okrenuo Pospisila, Hrvatska je osvojila prvi bod...
26

Hrvatska teniska reprezentacija povela je 1-0 u prvom meču prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa u Osijeku protiv Kanade nakon što je Borna Ćorić dobio Vaseka Pospisila 3-1 u setovima

VIDEO

Borna Ćorić donio je Hrvatskoj prvi bod na otvorenju prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa protiv Kanade u Osijeku pobijedivši Vaseka Pospisila 3-6, 6-2, 6-3, 6-4 nakon dva sata i 20 minuta igre.

- Odigrao sam jako dobar meč. Nakon prvog seta htio sam napraviti break, znao sam da će to biti ključ i da bi se nakon toga mogao promijeniti cijeli meč - kazao je Ćorić nakon meča.

Galović bez šanse! Shapovalov lako do pobjede za izjednačenje
Galović bez šanse! Shapovalov lako do pobjede za izjednačenje

Nije počelo dobro, Kanađanin je iskoristio početnu nervozu mladog Zagrepčanina koji je preuzeo status prvog našeg reketa zbog toga što Marin Čilić nije bio dovoljno spreman nastupiti prvog dana.

S druge strane, Pospisil je u sastav upao u zadnji čas umjesto Petera Polanskog, koji je bio najavljen na ždrijebu u četvrtak. Imao je, naime, visoku temperaturu i izbornik Frank Dancevic riskirao je s njim, ali nije to bio dobar potez.

- Imao sam u prvom setu male šanse koje nisam iskoristio, imao sam loš gem i to je bilo to. Ali znao sam da ću uspjeti slomiti ga ako zadržim taj nivo igre. Mislim da ga je boljela noga - poručio je Borna za HRT i otkrio kako je slomio protivnika.

- U trećem setu vidio sam da se počeo mučiti, ono kad je razbio reket osjetio sam da je ranjiv. Fokusirao sam se na sebe i to je bilo to. Uvjeti nam daju da možemo odlično servirati, i on je odlično servirao. Bio sam zadovoljan.

Nakon izgubljenog prvog seta, Borna je počeo igrati sve bolje i "šetati" Pospisila lijevo-desno, forsirao je njegov bekend i protivnik je počeo sve više griješiti. Utjecalo je to na njegovo samopouzdanje pa je nakon izgubljenog drugog seta 6-2 i breaka početkom trećeg dvaput razbio reket o zemlju.

Ćorić je zadržao koncentraciju do kraja trećeg seta, ali i u četvrtom, gdje je dvaput napravio obrat na servis Pospisila. Tek je u manje probleme upao kod vodstva 3-2, kad je Pospisil došao do 0-30, ali nije napravio više od toga. 

Borna je servirao jako dobro (75 posto prvog servisa) i natjerao Pospisila na čak 51 neprisiljenu pogrešku (Ćorić 33). S njegovim prvim bodom u taboru naše reprezentacije puno će se lakše disati...

- Ovo je jako važno jer sad Viktor može igrati jako mirno, bez pritiska i to će mu pomoći. Saznao sam oko 11:30 da ću igrati protiv Pospisila, ali nije mi to previše utjecalo na pripremu meča - rekao je Borna.

- Shapovalov budući broj 1? Ne znam, loš sam prognozer pa ću ostati suzdržan. Viktor me dvaput dobio ovaj tjedan, stvarno igra odlično jer je brzo i lopta visoko odskače, a to ne paše Denisu. Ako će igrati kao na treningu, mislim da stvarno ima šanse - zaključio je Ćorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica