To je to što me zanima!

Mile, pomagaj! Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv Škoriću...

Hrvatska je protiv Švedske u nedjelju izgubila 2-1, ali i ostala bez dva stopera. Borna Barišić, inače lijevi bek, je morao većinu utakmice pokrivati tu poziciju. Pa je Dalić posegnuo za još jednim rješenjem
Vidi originalni članak

Filip Uremović se ozlijedio protiv Švedske, Domagoj Vida ima korona virus, a Duje Ćaleta-Car ima žute kartone. I koga sad staviti na stopera? Problemi su to koji su se nakupili u glavi izbornika Zlatka Dalića.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je protiv Švedske u nedjelju izgubila 2-1, ali i ostala bez dva stopera. Borna Barišić, inače lijevi bek, je morao većinu utakmice pokrivati tu poziciju. Sva sreća pa se Dejan Lovren vraća za utakmicu protiv Portugala, ali koga staviti s njim? Marin Pongračić se nedavno vratio nakon što se oporavio od mononukleoze, a on još nije ni blizu spreman za odigrati svih 90 minuta na vrhunskoj razini. 

Kako bi imao barem više izbora, Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv kapetanu Osijeka Mili Škoriću koji bi se tijekom dana trebao priključiti Hrvatskoj na treningu. Škorić ima tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a zanimljivo, u sva tri Škorićeva nastupa Hrvatska je pobijedila rezultatom 2:1 (Meksiko, Wales i Gruzija).

Kombinacije su razne, a pozitivan rezultat protiv snažnog Portugala nam je prijeko potreban ako želimo ostati u elitnoj skupini. Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom su se porazom od Francuske (1-0) oprostili od prvog mjesta pa su u Split došli bez ikakvog pritiska. Možda je to jedan od faktora koji nam ulijeva optimizam, ali sumnjamo da su Ronaldo i družina u Dalmaciju stigli samo turistički. 

Dalić ne može računati na Marcela Brozovića i Domagoja Vidu koji su pozitivni na koronu, što je ogroman udarac za nas. Protiv Šveđana se jasno vidjelo koliko nam fali posebno Marcelo, nismo imali igrača koji će diktirati tempo i vladati na sredini terena. Njega bi pak trebao zamijeniti opet Mateo Kovačić, ali što s Vidom? Ćaleta-Car je dobio treći žuti, akumulirajući, protiv Švedske, što ga je izbacilo iz konkurencije za Portugalce, a poziciju stopera inače igra Filip Uremović koji je u Stockholmu igrao na desnom beku. No on se ozlijedio još u prvom poluvremenu te ga neće biti večeras, a 'vatreni' su tako ostali samo na Pongračiću i Dejanu Lovrenu koji je propustio susret protiv Šveđana zbog kartona.

Teško je vjerovati da će Škorić zaigrati protiv Portugala od prve minute, a jedna od opcija je da poziciju stopera pokrije Borna Barišić. Na svu sreću, na lijevom boku smo dobro pokriveni pa bi u njegove kopačke trebali uskočiti Dario Melnjak ili Domagoj Bradarić.

Utakmica počinje u utorak od 20.45, a tada ćemo i vidjeti koja postava će istrčati na poljudski travnjak. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 17.11.2020.

    Ovaj Škorić je prevara kao i Dalić.. Katastrofa!! DALIĆU ODLAZI!!

  • mali.kasper 16.11.2020.

    jel imaju portugalci dopunsko?

  • BundesKind 16.11.2020.

    hahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare