Obavijesti

Sport

Komentari 23

Mile, pomagaj! Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv Škoriću...

Mile, pomagaj! Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv Škoriću...

Hrvatska je protiv Švedske u nedjelju izgubila 2-1, ali i ostala bez dva stopera. Borna Barišić, inače lijevi bek, je morao većinu utakmice pokrivati tu poziciju. Pa je Dalić posegnuo za još jednim rješenjem

VIDEO

Filip Uremović se ozlijedio protiv Švedske, Domagoj Vida ima korona virus, a Duje Ćaleta-Car ima žute kartone. I koga sad staviti na stopera? Problemi su to koji su se nakupili u glavi izbornika Zlatka Dalića.

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih u Omišu uoči Portugala 00:14

Hrvatska je protiv Švedske u nedjelju izgubila 2-1, ali i ostala bez dva stopera. Borna Barišić, inače lijevi bek, je morao većinu utakmice pokrivati tu poziciju. Sva sreća pa se Dejan Lovren vraća za utakmicu protiv Portugala, ali koga staviti s njim? Marin Pongračić se nedavno vratio nakon što se oporavio od mononukleoze, a on još nije ni blizu spreman za odigrati svih 90 minuta na vrhunskoj razini. 

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Croatia

Kako bi imao barem više izbora, Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv kapetanu Osijeka Mili Škoriću koji bi se tijekom dana trebao priključiti Hrvatskoj na treningu. Škorić ima tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a zanimljivo, u sva tri Škorićeva nastupa Hrvatska je pobijedila rezultatom 2:1 (Meksiko, Wales i Gruzija).

Zagreb: Reprezentativci na treningu uoči susreta u Ligi nacija s Portugalom i Francuskom

Kombinacije su razne, a pozitivan rezultat protiv snažnog Portugala nam je prijeko potreban ako želimo ostati u elitnoj skupini. Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom su se porazom od Francuske (1-0) oprostili od prvog mjesta pa su u Split došli bez ikakvog pritiska. Možda je to jedan od faktora koji nam ulijeva optimizam, ali sumnjamo da su Ronaldo i družina u Dalmaciju stigli samo turistički. 

Dalić ne može računati na Marcela Brozovića i Domagoja Vidu koji su pozitivni na koronu, što je ogroman udarac za nas. Protiv Šveđana se jasno vidjelo koliko nam fali posebno Marcelo, nismo imali igrača koji će diktirati tempo i vladati na sredini terena. Njega bi pak trebao zamijeniti opet Mateo Kovačić, ali što s Vidom? Ćaleta-Car je dobio treći žuti, akumulirajući, protiv Švedske, što ga je izbacilo iz konkurencije za Portugalce, a poziciju stopera inače igra Filip Uremović koji je u Stockholmu igrao na desnom beku. No on se ozlijedio još u prvom poluvremenu te ga neće biti večeras, a 'vatreni' su tako ostali samo na Pongračiću i Dejanu Lovrenu koji je propustio susret protiv Šveđana zbog kartona.

Teško je vjerovati da će Škorić zaigrati protiv Portugala od prve minute, a jedna od opcija je da poziciju stopera pokrije Borna Barišić. Na svu sreću, na lijevom boku smo dobro pokriveni pa bi u njegove kopačke trebali uskočiti Dario Melnjak ili Domagoj Bradarić.

Utakmica počinje u utorak od 20.45, a tada ćemo i vidjeti koja postava će istrčati na poljudski travnjak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'