To je to što me zanima!

Milijunska presuda na sudu: Hajduku pripao Stari plac

Županijski sud utvrdio je kako je Hajduk vlasnik zemljišta vrijednog 20-ak milijuna eura koje bi u perspektivi moglo vrijediiti čak desetak puta više
Vidi originalni članak

Županijski sud u Splitu poništio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda i utvrdio da je vlasnik Starog placa Hajduk. No tu priči nije kraj, jer se na sudi vodi još jedna parnica, koju je pokrenuo Baseball klub Nada.
- Ovo je veliki korak prema vraćanju Starog placa stvarnome vlasniku. Još moramo na Vrhovnom sudu osporiti presudu kojom je Baseball kluba Nada tražila i dobila da se kao vlasnik spornog zemljišta uknjiži Grad Split - rekao je bivši odvjetnik i predsjednik Hajduka Mate Peroš. Spor između Hajduka, Grada Splita te Ragbi i Baseball kluba Nada vodi se već 12 godina. Hajduk traži svoje nekadašnje vlasništvo, Grad Split smatra kako je Hajduk obeštećen prelaskom na Poljud, a ragbijaši i bejzbolaši traže svoje 'mjesto pod suncem'. Vrijednost zemljišta oko kojega se vodi procjenjuje se na 20-ak milijuna eura. No ukoliko se na njemu dozvoli gradnja, moglo bi vrijediti i deset puta više! A time bi i vrijednost dionica Hajduka znatno porasla.
- Dva sudska vijeća splitskog Županijskog suda u dvije identične tužbe, jednoj Ragbi kluba Nada, te drugoj Baseball klub Nada, protiv Hajduka i grada Splita, presudila su različito i zato očekujemo da će Vrhovni sud ukinuti i presudu po kojoj je Baseball klub Nada vlasnik Staroga placa i presuditi u korist Hajduka te tako ispraviti povijesnu nepravdu i vratiti vrijednu imovinu Hajduku - zaključio je Peroš.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Puno Dajem Vladi 27.10.2009.

    ike007 bravo care,odlican komentar...amo na piće... hehe..nađemo se u šetaća..blizu starog placa je

  • JAX 27.10.2009.

    nadam se na nada i dr nece bit potjerani s placa

  • PapaŠtrumpf 27.10.2009.

    Bolje i to nego da \"osvane\" još jedna betonska kocka zvana trgovački centar i da neki lokalni šerif naplaćuje parking u centru grada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare