To je to što me zanima!

Milun nije uspio do finala: Uzeo broncu na turniru u Debrecenu

Austrijanac Ahmed Hagag ipak je bio bolji od Marka Miluna u polufinalu turnira u mađarskom Debrecenu iako je hrvatski boksač odnio prvu rundu. Kao da je to 'probudilo' protivnika koji je sve preokrenuo
Vidi originalni članak

Marko Milun, 25-godišnji hrvatski boksač, nije se uspio plasirati u finale superteške kategorije +92 kg na 66. Bocskai memorijalu kojem je domaćin mađarski Debrecen. U polufinalnom meču suci su jednoglasnom odlukom dali prednost mladom, 21-godišnjem Irancu Ahmedu Hagagu koji nastupa za Austriju, premda je Marko bolje otvorio meč i kontrolirao prvu rundu koju je dobio s 3-2.

Milun je u prvoj rundi zadržao opasnog, nižeg udarača Hagaga na distanci i kažnjavao direktima njegove pokušaje približavanja i prodora. Boksao je koncentrirano, oprezno bez srljanja, uspješno je ukrotio sve nasrtaje i nije dopustio austrijskom Irancu da nametne blisku borbu i zaprijeti snažnim udarcima iz klinča.

U drugoj rundi Hagag je pojačao ritam, češće i brže prilazio Milunu, uspio plasirati nekoliko kombinacija, dobio drugu rundu s 4-1, a u trećoj ga je Milun ponovo odmaknuo direktima, no austrijski Iranac prošao je s nekoliko kombinacija i suci su mu dodijeli rundu 5-0.

Suci su Hagagu honorirali agresivnost i hrabro upuštanje u borbu, jer nijednom nije uspio ozbiljnije pogoditi našeg prvaka. Isto tako Milun nije uspio povezati jaču kombinaciju koja bi uzdrmala Austrijanca i tako je našem prvaku propala prilika da se u finalu Debrecena sučeli moćnom brončanom brazilskom olimpijcu Abneru Junioru Teixeiri.

Na 66. Bocskai memorijalu u muškom turniru nastupili su uz Miluna i mladi hrvatski boksači Petar Cetinić, Noa Ježek i Leo Cvetković koji su u vrlo dobrim mečevima izgubili od kvalitetnih suparnika u prvom kolu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • japanokinezjapano 11.02.2022.

    On će sa 28 godina sve samljeti na šta naiđe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare