To je to što me zanima!

Milun pokorio Debrecen, sad u borbi za OI ide rastužiti Hrgu

Iz Mađarske stižu sjajne vijesti za hrvatski boks. Marko Milun obranio je naslov na uglednom turniru "Istvan Bocskai" gdje je u finalu bio bolji od Francuza Mourada Alieva koji je prošle godine osvojio srebro na EP-u
Vidi originalni članak

Sjajnu uvertiru za kvalifikacijski turnir za OI odradio je Marko Milun (23) u Mađarskoj! Tamo je u finalu superteške kategorije u veoma zahtjevnom meču na kraju slavio protiv srebrnog sa prošlog EP-a, Mourada Alieva (24) i osvojio zlato te obranio naslov.

No, nije sve tako dobro izgledalo za Miluna na otvaranju. Aliev je odlično probijao blok našeg borca te je Milun imao velikih problema, ali uspio je izdržati do kraja runde. U nastavku se ipak pribrao naš borac i bio bolji u izbjegavanju protivnikovih udaraca, kao i opasniji u ulascima u izmjene. Povezao je odlično jedan desni direkt i lijevi kroše, a Aliev je predahnuo jer mu je ispala guma zu zube.

U odlučujućoj je rundi Aliev otvorio odličnim direktom, ali uzvratio je Marko krošeom i udarcem u tijelo. U tim je trenucima umor počeo nadvladavati borce, ali bolje se u takvoj situaciji snašao Milun koji je pokušao snažnim udarcima srušiti protivnika, ali nije previše pogađao i borba je otišla do odluke sudaca. Naš je borac pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom.

A sad tek slijede 'prave stvari' za Miluna. Od 13. do 22. ožujka slijedi kvalifikacijski turnir u Londonu na kojem treba doći do polufinala kako bi izborio plasman na OI u Tokiju. Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (27) pak se nada kako Milun to neće uspjeti jer, ne uspije li se Milun plasirati u Tokio preko Londona, pokušat će to Hrgović na svjetskom kvalifikacijskom turniru od 13. do 24. svibnja u Parizu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 09.02.2020.

    Milun će se kvalificirat na OI a analni će plakat

  • d620 08.02.2020.

    zanima jel itko od vas prati ovo ili samo pisete napamet. iz neke netolerancije i mrznje na hrgovica. pa ljudi on, ovakav kakav trenutno je, jos presirov i neispoliran, bi ovu dvojicu slomio u prvoj rundi da su zajedno usli protiv njega u ring. ok, amaterski boks i profesionalni nisu isto, ali i dalje stoji. koliko je hrga jos daleko od kreme sporta, furya joshue itd....toliko je i milun daleko od njega

  • nadkonobar 08.02.2020.

    Sad bu se uključil mmanGUP Bandić iz Pogane Vlake i rješio probleme zemljaka Hrge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare