To je to što me zanima!

Mini gaćice švedske skakačice: Zasjenila je i Ivanu Španović...

Khadijatou Victoria Sagnia (23) skače za Švedsku, nedavno je izjednačila 14 godina star nacionalni rekord. Srednje ime joj je pobjeda. Još ne pobjeđuje na velikim natjecanjima, ali pobrinula se da je primijete
Vidi originalni članak

U veljači je u Glasgowu skočila 6.92 metra i izjednačila švedski rekord u troskoku star 14 godina. Na Svjetskom prvenstvu u Birminghamu bila je pritajeni favorit za medalju, ali završila je na tek šestom mjestu sa skromnim skokom od 6.64 metra.

 

Mamac za fotoreportere

Khaddi Sagnia, već smo pisali o njoj, ima 23 godine i nova je atletska zvijezda. Možda ne toliko po rezultatima, koliko joj se strelovito renking penje na društvenim mrežama.

- Uh, baš je bilo loše u Birminghamu. Ne znam što sam krivo napravila - rekla je Afrikanka sa švedskom putovnicom, oko koje se na svakom natjecanju okupi najveći broj fotoreportera, a ako se pitate zašto, pogledajte opremu u kojoj skače. 

Khadijatou Victoria Sagnia na prvim je ljetnim Olimpijskim igrama za mlade opravdala svoje drugo ime. Pobjeda (victory), zlato za 23-godišnju Khaddiju, kako je zovu.

 

Majka joj je iz Gambije, zapadne afričke države koja graniči sa Senegalom, ali Khaddi se rodila u Švedskoj pa ima švedsko državljanstvo.

Ima sedmero braće i sestara, a prvi je put privukla pažnju na Euru do 23 godine.

 

Ne samo zbog nevjerojatne startne brzine, već i zbog atraktivnog izgleda.

Iako je počela u troskoku, prebacila se na skok u dalj.

To su joj dvije najjače discipline, u zadnje vrijeme najviše skače troskok, ali pokušava se probiti i u višeboju pa trči na 200 metara, 800 metara, skače u vis... 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • dkoor 16.03.2018.

    “Troskok” od 6.92m... naravno nikoga nije briga za disciplinu u kojoj se ona natjece.🙂

  • MH08 16.03.2018.

    Svedjanka po komsiji...a komsija se zove Mustafa

  • crocopman 16.03.2018.

    Pa integrirat če se cijela afrika u europo samo neznam kud če europa onda i ljudi. Neki narodi su agresivniji i mnogo se razmnožavaju pa bi htjelu tuđu zemlju zato se možeš ubraniti jedino granicom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare