To je to što me zanima!

Buran sastanak u Hiltonu: HNS je smijenio kompletnu sudačku komisiju i šefa hrvatskih sudaca

Uz Kulušića svoju dosadašnju dužnost neće obavljati ni Domagoj Vučkov kao član i voditelj VAR edukacije, Draženko Kovačić, Vlado Svilokos, Igor Pristovnik te Ante Vučemilović-Šimunović koji je jedini bio protiv odluke te napustio sastanak
Vidi originalni članak

Damir Mišković brzo je ispunio je najavljeno te srušio Komisiju nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza, javljaju Sportske novosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Epilog je to sastanka koji je bio u utorak u Hiltonu na kojem je prisustvovala većina članova Izvršnog odbora HNS-a, no ne i predsjednik Saveza Davor Šuker. Uz njega prisutan nije bio ni Mišković koji je i dalje u Dubaiju.

No, u prijevodu, Ante Kulušić kao predsjednik tog tijela više neće imenovati VAR suce, nego Ivan Novak koji je bio zadužen za delegiranje sudaca na terenu. Uz Kulušića svoju dosadašnju dužnost neće obavljati ni Domagoj Vučkov kao član i voditelj VAR edukacije, Draženko Kovačić, Vlado Svilokos, Igor Pristovnik te Ante Vučemilović-Šimunović koji je jedini bio protiv odluke te napustio sastanak.

Svi članovi IO-a HNS-a moraju se mailom javiti danas do 15 sati, no to bi trebala biti samo formalnost jer je IO na Miškovićevoj strani.

Dakle, slijedi slaganje nove Komisije i to, vrlo izvjesno, već u ožujku. Split, Rijeka, Varaždin, Zagreb i Osijek kao pet regionalnih središta dat će svoje kandidate za novu Komisiju.

Prvi Rijekin čovjek i dopredsjednik HNS-a ispunio je obećanje koje je dao nakon što je utakmicu Rijeke i Šibenika obilježio pravi cirkus sa suđenjem.

DANAS ODLUKA Nema poštede: HNS će kazniti Dinamo, suce i trenera Mamića? ŠUKER NIJE BIO Emiraćani žele učiti od nas: HNS će surađivati sa Savezom UAE

- Dosta je bilo. Došlo je vrijeme da se nešto promijeni u sudačkoj organizaciji. I promijenit će se! Ovo s VAR-om na Rujevici je sramota za Gorana Gabrila - pričao nam je Mišković iz Dubaija.

- Ne govorim vam kao predsjednik jednog kluba nego kao dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Očistit ćemo sudačku organizaciju na dobrobit hrvatskog nogometa! Nikad nisam javno isticao bilo kakve zamjerke na račun sudaca, ali ovo više nisu pogreške nego napadi koji traju, napadi na neke klubove u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Bez poštovanja za pravdu koji bi baš oni, suci, morali štititi. Bez poštovanja za fair-play. Bez poštovanja za ogroman trud koji se u klubovima ulaže i ogromne investicije koje mi u klubovima ulažemo u hrvatski nogomet. HNS to mora riješiti. I riješit će.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • nori 🖖 10.02.2021.

    Sudit će Sessa i Turudić

  • Rossco 10.02.2021.

    Šta je pičokarice stislo aaaaaa. Guza papa eksere kad se prvenstvo zakompliciralo. Moj Miškoviću da si ti dopustiš da ga tako sisaš mamiliu. Umjesto da ste ste svi sretni što nam liga postaje jača, vi baš želite da nazaduje. Bem vas sve u stau.

  • 10.02.2021.

    Smjena lopova, lopovima. U ostalom kao i u svim ustanovama. Jedini spas za tu lijepu zemlju je promjena stanovništva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare