To je to što me zanima!

Mišković: Ne treba nam puno da završimo kao Istra 1961...

Šuker? Čestitamo sam mu na novom mandatu, treba poštivati demokratska načela, ali rekao sam mu vrlo jasno da će Rijeka biti konstruktivna oporba u radu HNS-a, kaže Mišković
Vidi originalni članak

Liga prvaka? Sportski je žaliti što je nismo izborili, ali moramo biti presretni što smo uopće ušli u Europsku ligu jer će biti sve teže hrvatskim klubovima izboriti to natjecanje, a kamoli Ligu prvaka, rekao je Damir Mišković, predsjednik Rijeke, u intervjuu za Novi list.

Hrvatski prvak bit će u vlasništvu tvrtke Teanna registrirane u Londonu koju je Mišković otvorio i registrirao na kćeri Annu i Mateu.

- Rijeka mora ići naprijed u svim segmentima. Na ovaj način šaljem poruku da mladi moraju biti uključeni u rad kluba. Na nama iskusnijima i starijima je da pomognemo svojim savjetima i iskustvom. Dobili smo odobrenje grada, a još čekamo Ministarstvo sporta - otkrio je Mišković, koji je na izbornoj skupštini HNS-a ostao suzdržan po pitanju glasovanja za Davora Šukera:

- Ne moramo uvijek svi isto razmišljati, svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje na civiliziran način i onda napraviti ono što će u konačnici donijeti najbolje za hrvatski sport i nogomet. Čestitao sam predsjedniku na novom mandatu, treba poštivati demokratska načela, ali isto tako Šukeru sam vrlo jasno rekao da će Rijeka biti konstruktivna oporba u radu Saveza.

Proteklih tjedana Mišković je pokrenuo "Opatijsku inicijativu" za drugačiju raspodjelu novca u hrvatskom sportu.

- Napravili smo neki grubi plan, a sada radimo na detaljima. Reći ću primjer da jedan premierligaš u Engleskoj dobije na početku sezone 120 ili 150 milijuna funti, a mi bismo  sa 150 milijuna eura godišnje pokrili cijeli ekipni sport u Hrvatskoj. Moramo pronaći neki kompromis između istoka i zapada, odnosno kapitalizma i socijalizma, odnosno  nešto što je već negdje napravljeno   prilagoditi našem podneblju. Hrvatski sport mora privređivati od onoga što zarađuje, ali kontrolirano s kontroliranim rasporedom.

Mišković je istaknuo kako nije dobro da se 90 posto budžeta klubova puni od prodaje igrača.

- Dosad nam je to bilo financijski održivo, ali ne znači da ćemo u tome uspijevati u budućnosti. Dosta je da jedan ili dva prijelazna roka kiksamo i mi smo na stazama Istre 1961. To su činjenice! Bio sam u proteklih pet godina osim u nogometu, aktivan i u rukometu i vaterpolu te nisam vidio da sport može funkcionirati dalje na ovakvim osnovama.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • dudlac111 26.12.2017.

    Jedigovna lazovu

  • cinquina 25.12.2017.

    Misko čkomi

  • markomatić_2 25.12.2017.

    "Moramo pronaći neki kompromis između istoka i zapada, odnosno kapitalizma i socijalizma, odnosno nešto što je već negdje napravljeno prilagoditi našem podneblju. Hrvatski sport mora privređivati od onoga što zarađuje, ali kontrolirano s kontroliranim rasporedom." Ja nisam pametna osoba, pa bih volio da mi netko objasni što je pisac ovdje htio reći

Komentiraj...
Vidi sve komentare